Verkiezingen Uitgeest: informatieochtend

Algemeen
Burgemeester  Nieuwland.
Burgemeester Nieuwland. (Foto: aangeleverd)

UITGEEST - De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. Komende 14, 15 en 16 maart kunnen Uitgeesters hun stem uitbrengen. Een belangrijke moment voor het dorp.

Informatieochtend

Maar waarvoor brengt men een stem eigenlijk uit? Hoe werkt een gemeente? Waaruit bestaat het bestuur? Wat is het verschil tussen het college en de gemeenteraad? Wie doet wat? Soms wordt er gesproken over een coalitie, wat is dat? Hoe bepaalt men nu van welke partij een wethouder komt? En wie kiest de burgemeester? Wat doen een gemeentesecretaris en een griffier? 

Herkenbare vragen? Kom dan op 10 maart naar de informatieve bijeenkomst met burgemeester Sebastiaan M. Nieuwland, gemeentesecretaris Peter Schouten en de interim griffier Anita van Meerveld in dorpshuis De Zwaan. Zij gaan alles vertellen over het gemeentebestuur en het belang van de verkiezingen. Na afloop is er voldoende gelegenheid om vragen op hen af te vuren.

Donderdag 10 maart van 09.30 tot 11.00 uur, dorpshuis de Zwaan. Gratis toegang en koffie/thee in de pauze. Graag vooraf aanmelden via tel. 06-25756263 of s.u.s@inter.nl.net