Zonnepanelen ook in Uitgeest steeds meer in gebruik.
Zonnepanelen ook in Uitgeest steeds meer in gebruik. (Foto: Bert Westendorp)

Actie zonnepanelen Uitgeest verlengd

Algemeen

Besparen op energierekening

UITGEEST – “Wij hebben nu drie jaar zonnepanelen op het dak en het scheelt behoorlijk in de kosten voor energie. Ook met een bewolkte dag leveren de acht zonnepanelen overdag meer op dan we aan elektriciteit gebruiken”, is de ervaring van Hans, bewoner van een woning in De Kleis. Ook zijn buurman heeft zonnepanelen op het schuine dak en merkt eveneens dat zijn elektra rekening na aanleg van de panelen een stuk lager is.

Gemeente Uitgeest heeft een zonnepanelenactie. ‘Start met het opwekken van uw eigen elektriciteit’, luidt de slogan. De zonnepanelenactie in gemeente Uitgeest is verlengd tot 4 april 2022’ en dat is wellicht voor de twijfelaars een goede reden om over te stappen op zonne-energie.

Een collectief van vakkundige, regionale installateurs biedt inwoners van Uitgeest de mogelijkheid om zonnepanelen te laten installeren tegen een zeer gunstige prijs. De gemeente Uitgeest ondersteunt samen met de lokale energiecoöperatie DUEC deze actie. “U bespaart direct op uw energierekening en maakt uw huis klaar voor aardgasvrij wonen”, is de uitleg van de gemeente. 

“Er is een gezamenlijke inkoop georganiseerd waarbinnen gecertificeerde regionale zonnepanelen-specialisten een aanbod op maat maken. Als men gebruik maakt van dit aanbod hebben particulieren ook het voordeel dat de btw kan worden teruggevraagd bij de Belastingdienst. Binnen deze actie kan dit voor deelnemers gratis worden verzorgd door een administratiekantoor. Vraag een offerte aan via www.duec.nl/actie. Geïnteresseerden kunnen zich tot 4 april 2022 geheel vrijblijvend inschrijven”, laat gemeente Uitgeest weten.

Deze actie wordt gesteund door Duurzaam Uitgeest Energie Coöperatie. De coöperatie is een initiatief van inwoners die de gemeente willen verduurzamen. Iedereen die gebruik maakt van het actieaanbod krijgt ook een vrijblijvend lidmaatschap van DUEC voor de periode van één jaar.

Afbeelding
Foto van vroeger Algemeen 2 dec, 15:55
Afbeelding
Kerstdorp op het Regthuysplein Algemeen 2 dec, 15:53
Afbeelding
Column ‘Hermans vindt er wat van Algemeen 2 dec, 15:51
Afbeelding
Tien jaar kerstbomenverkoop Uitgeest; jubileum gevierd met Dikke Naaldbier Algemeen 2 dec, 15:41
Afbeelding
Open Dag bij het Horizon College Algemeen 1 dec, 16:16
Afbeelding
Virgil van Dijk, de rots in de branding van Oranje Oranje 29 nov, 11:00
Afbeelding
Oranje in Qatar: matige start kan leiden tot groot succes Oranje 28 nov, 15:00
Afbeelding
Green Soap Company: ‘Doe mee aan de OVNH, alleen al voor publiciteit en een groter netwerk’ Algemeen 28 nov, 10:59
Afbeelding
BUCH-gemeenten pioniers in circulair maakonderwijs op basisscholen Duurzaam 25 nov, 10:42
Afbeelding
Inzameling voor minderbedeelden Algemeen 24 nov, 15:19
Afbeelding
Column ‘Herman vindt er wat van’ Algemeen 24 nov, 15:12
Afbeelding
Collecte Leger des Heils in Uitgeest Algemeen 24 nov, 15:08
Afbeelding
Het strand op, de duinen in Algemeen 24 nov, 15:06
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Uitgeest

Op Rodi Uitgeest volg je het laatste nieuws uit Uitgeest. Rodi Uitgeest informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Uitgeest

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Uitgeest in je mailbox.