Actie zonnepanelen Uitgeest verlengd

Algemeen
Zonnepanelen ook in Uitgeest steeds meer in gebruik.
Zonnepanelen ook in Uitgeest steeds meer in gebruik. (Foto: Bert Westendorp)

Besparen op energierekening

UITGEEST – “Wij hebben nu drie jaar zonnepanelen op het dak en het scheelt behoorlijk in de kosten voor energie. Ook met een bewolkte dag leveren de acht zonnepanelen overdag meer op dan we aan elektriciteit gebruiken”, is de ervaring van Hans, bewoner van een woning in De Kleis. Ook zijn buurman heeft zonnepanelen op het schuine dak en merkt eveneens dat zijn elektra rekening na aanleg van de panelen een stuk lager is.

Gemeente Uitgeest heeft een zonnepanelenactie. ‘Start met het opwekken van uw eigen elektriciteit’, luidt de slogan. De zonnepanelenactie in gemeente Uitgeest is verlengd tot 4 april 2022’ en dat is wellicht voor de twijfelaars een goede reden om over te stappen op zonne-energie.

Een collectief van vakkundige, regionale installateurs biedt inwoners van Uitgeest de mogelijkheid om zonnepanelen te laten installeren tegen een zeer gunstige prijs. De gemeente Uitgeest ondersteunt samen met de lokale energiecoöperatie DUEC deze actie. “U bespaart direct op uw energierekening en maakt uw huis klaar voor aardgasvrij wonen”, is de uitleg van de gemeente. 

“Er is een gezamenlijke inkoop georganiseerd waarbinnen gecertificeerde regionale zonnepanelen-specialisten een aanbod op maat maken. Als men gebruik maakt van dit aanbod hebben particulieren ook het voordeel dat de btw kan worden teruggevraagd bij de Belastingdienst. Binnen deze actie kan dit voor deelnemers gratis worden verzorgd door een administratiekantoor. Vraag een offerte aan via www.duec.nl/actie. Geïnteresseerden kunnen zich tot 4 april 2022 geheel vrijblijvend inschrijven”, laat gemeente Uitgeest weten.

Deze actie wordt gesteund door Duurzaam Uitgeest Energie Coöperatie. De coöperatie is een initiatief van inwoners die de gemeente willen verduurzamen. Iedereen die gebruik maakt van het actieaanbod krijgt ook een vrijblijvend lidmaatschap van DUEC voor de periode van één jaar.