Wijkbewoners ‘Vrijburglaan aan Zee’ worden ongeduldig

Algemeen
Met een rollator is het deze tijd even minder gemakkelijk om de weg over te steken.
Met een rollator is het deze tijd even minder gemakkelijk om de weg over te steken. (Foto: Bert Westendorp)

UITGEEST – De regenbuien begin deze week zorgden voor heel wat waterplassen op de Vrijburglaan waar gewerkt wordt aan de renovatie van de straat. “Het lijkt wel Vrijburglaan aan Zee”, laat Marie José Hoogeboom op Facebook weten.

‘Al vanaf maart in de ellende’

“Ja, ik snap dat er overlast is wanneer het diepriool vervangen gaat worden. Ja, ik snap dat de hele straat gedaan moet worden. Ja, ik zie dat de mannen hun best doen voor ons. Ja, daar heb ik allemaal begrip voor. Maar het geduld raakt nu wel een beetje op. Ik snap niet waarom er voor deze planning is gekozen. Wij, de bewoners van de eerste fase, zitten vanaf maart al in de ellende, bende, stofwolken en waterpartijen. In de zomer leek het wel een woestijn met al dat stof. En met dit weer lijkt het de ‘Vrijburglaan aan Zee’ wel. Ik ben benieuwd hoelang het nog gaat duren, voordat ook bij ons de definitieve bestrating er in ligt”, zo vervolgt de bewoonster haar ongenoegen. En zij is niet de enige.

‘Maar twee man’

Rob Offerhaus haakt in op het onderwerp. “Helemaal mee eens. Soms werken er maar twee man hier in de straat de rest is bij de nieuwe school aan de gang. Ook veel andere wijkbewoners uiten op sociale media hun ongenoegen.”

Met rollator

Een oudere vrouw heeft haar woning aan de Vrijburglaan verlaten en waagt zich met rollator op pad. “De stoep is prima, maar als ik verderop de weg oversteek, moet ik door de plassen en het grind en dat is minder fijn. Ik hoop echt dat het niet te lang meer gaat duren, want inmiddels zitten we al maanden met de opgebroken straat.”

Parkeren

Straatbewoner Remco Baluts kan zich niet opwinden over de situatie pal voor zijn woning. “De aannemer heeft rekening met ons gehouden. We kunnen de auto hier voor de deur kwijt op de parkeerplaatsen. En de stoep is prima. Ja, het duurt wel lang, maar als het gereed is dan hebben we weer een prachtige straat.”

‘Tegenslag door tekort aan vakmensen’

Op de parkeerplaats bij supermarkt Jumbo staat de directiekeet van aannemer De Bie. Daar zijn de mannen zich bewust van het ongemak en de klus die verder uitloopt dan volgens de planning. “We hebben te maken gehad met flink wat tegenslag. We komen daarbij ook handjes tekort”, weet een medewerker. Ook deze aannemer heeft te maken met een chronisch tekort aan vakmensen. “We kregen daarnaast te maken met een paar mensen die ziek werden en tijdens de klus kwamen er wat aanpassingen die ook voor vertraging zorgden.” De aannemer denkt en leeft mee met de bewoners. Regelmatig zijn er gesprekken en wie vragen heeft is altijd welkom in de keet.

Wanneer begaanbaar

De cruciale vraag is uiteraard de vraag wanneer de straat weer normaal begaanbaar is. “Over 25 werkdagen zo verwachten we. We gaan zorgen dat de plassen verdwijnen”, laat een medewerker van De Bie na enkele hoosbuien weten.

'Vrijburglaan aan Zee'