Brisk Walking groep zoekt wandelaars

Algemeen
De groep enthousiaste briskers.
De groep enthousiaste briskers. (Foto: aangeleverd )

HEEMSKERK - Wandelgroep Brisk Walking Heemskerk zoekt nieuwe wandelaars. De groep loopt het hele jaar door twee keer per week in het duingebied van Heemskerk, op woensdagavond en zaterdagochtend. Brisk Walking houdt het midden tussen gewoon wandelen en snelwandelen. De gemiddelde snelheid ligt op zo’n 6 km per uur.

De uitnodiging is niet zomaar. Steeds meer mensen zoeken iets anders, goedkopers en beters voor zichzelf en met elkaar. Juist daarom is fijn om weer eens te horen van iets leuks en sportiefs waar je zonder al te veel moeite van kunt genieten. Een brisker vertelde onlangs hoe blij ze was met Erik Scherder, Hoogleraar die al vele jaren het Brisken aanprijst. Nu is ze nog meer enthousiast omdat Wim “Brisken praktisch heeft leren toepassen”.

25 jaar

Al ruim 25 jaar begeleidt Wim Heijboer een groep enthousiaste briskers met stevige pas door de Noord-Hollandse duinen. Wim weet niet alleen de mooiste wandelroutes, maar ook alles van looptechnieken en hoe bewegen niet alleen je lijf maar ook je brein fit en vitaal houdt. Dat laatste doet ertoe in de huidige tijd. Want de effecten van de coronapandemie, klimaatverandering, geldstress en eenzaamheid onder jong en oud, laten ons niet onberoerd. Fysiek bewegen zorgt dat we ons ook mentaal vitaal voelen. 

‘Buiten denk je anders’

Wim: “Samen brisken in de natuur maakt je hoofd leeg. Onder het lopen is het makkelijker om te praten over problemen, goede recepten, de (klein)kinderen, je studie of baan. Buiten denk je anders. Je doorbreekt vastgeroeste gedachtepatronen. Je loopt letterlijk je hoofd leeg, terwijl je ondertussen paddenstoelen spot, Schotse Hooglanders op je pad omzeilt en 700 calorieën per keer verbruikt.”

Gevoelens in beweging

Brisken helpt daarnaast ook gevoelens in beweging brengen. Brisker Heidi weet daar alles van: “Ik ben vrijgezel, introvert en werk als zzp’er veel in mijn eentje. Tijdens de corona lockdowns was mijn wereld wel erg klein geworden. Ik voelde me down en verlangde naar nieuwe gezichten, nieuwe gesprekken. Via via kwam ik bij de briskgroep van Wim terecht. Het voelde meteen als een warm bad. De gezelligheid en onderlinge betrokkenheid zijn voor mij echt van toegevoegde waarde en net zo belangrijk als het wandelen zelf. Inmiddels twee jaar verder voel ik me blijer, fitter en weer verbonden met de mensen om me heen.”

Introductieles

Nieuwsgierig? Start met een introductieles waarin Wim je de basistechniek van brisken leert. Ervaring bouw je op in de wekelijkse sessies van 90 minuten. Je kiest zelf of je een of twee keer in de week meeloopt. Of dat een keertje overslaat. Voor meer info: bel 06 - 53713127 of mail naar wimheijboer1@hotmail.nl.