Toeristisch Netwerk Regio Alkmaar bezoekt Erfgoedpark De Hoop Uitgeest

Nieuws
Toeristisch Netwerk Regio Alkmaar bezoekt Erfgoedpark De Hoop in Uitgeest.
Toeristisch Netwerk Regio Alkmaar bezoekt Erfgoedpark De Hoop in Uitgeest. (Foto: aangeleverd)

UITGEEST - Het Toeristisch Netwerk Regio Alkmaar bracht donderdag 21 maart een bezoek aan het Erfgoedpark De Hoop in Uitgeest. Zo’n 50 front office medewerkers waren van de partij. Zij werden ontvangen door wethouder Judie Kloosterman van Gemeente Uitgeest. 

De wethouder verwelkomde de groep bij de houtdroogloods op het Erfgoedpark. Daar kregen ze uitleg over Oer-IJ gebied en Cornelis Corneliszoon, de uitvinder van het machinaal houtzagen in een molen. De loods is een provinciaal monument, dat dankzij subsidies is gerestaureerd en ingericht met een museale expositie over het Oer-IJ gebied en de uitvinder. 

Regiobezoek

Naast het Erfgoedpark bezocht het gezelschap nog meer plekken in de regio. Zo brachten ze een bezoek aan de jachthaven in Uitgeest, de zeilschool aan het Uitgeestermeer, De Rijp en Museum Broekerveiling in Broek op Langedijk. 

Aanmelden excursie 

Met het bezoek is het seizoen geopend en kunnen ook andere bezoekers deelnemen aan een excursie, tegen een kleine vergoeding ten behoeve aan het onderhoud van de houtdroogloods. Aanmelden kan via 0654993921.