Egine Nijpels: van taxichauffeuse naar 1e monteur woningbouw

Partnerbijdrage
Egine haalt veel energie en werkplezier uit het contact met haar collega's.
Egine haalt veel energie en werkplezier uit het contact met haar collega's. (Foto: Miel van Velzen)

REGIO - Maak kennis met Egine, een energieke vrouw van 47 jaar en moeder van twee jongens van 13 en 16 jaar. Hoewel ze lang geleden de opleiding mbo bouwkunde heeft afgerond, heeft ze er destijds niet voor gekozen om hierin verder te gaan. In plaats daarvan heeft ze zestien jaar lang met plezier als taxichauffeuse gewerkt, wat goed paste bij haar levensfase met jonge kinderen.

Op een gegeven moment vroeg Egine zich af of dit werk nog wel helemaal bij haar paste. Haar kinderen waren inmiddels ouder en zelfstandiger, waardoor meer ruimte ontstond voor haar eigen ontwikkeling. In haar familie werken een aantal vrouwelijke servicemonteurs, waardoor de link naar techniek snel werd gelegd.

Introductiecursus

Na wat online onderzoek kwam ze in contact met IW en kon ze tijdens een introductiecursus zelf proeven van het vak. Dit maakte haar zeker enthousiast en in september 2021 is ze gestart met haar omscholing. Ze is direct begonnen bij Schouten Techniek om werkervaring op te doen en momenteel is ze bezig met de opleiding tot 1e monteur woningbouw. Hopelijk kan ze deze komende zomer de opleiding positief afronden.

Nieuwe projecten

Egine haalt veel energie en werkplezier uit het contact met haar collega’s. Samen lol maken. Nieuwe projecten aangaan met steeds weer nieuwe collega’s zorgt voor veel afwisseling in haar werk. Ze doet momenteel veel in de ruwbouw, zoals het leggen van verwarmingsleidingen en het installeren van warmtepompen.

Als jij ook overweegt om een overstap te maken, dan zou Egine zeggen: gewoon doen! De eerste stap is om naar www.iw.nl/pakdiekans te gaan.