Fulham en AZ bij ICGT 2024 in Uitgeest

Sport
Traditionele clubavond tussen FC UItgeest en ADO'20 in 2023.
Traditionele clubavond tussen FC UItgeest en ADO'20 in 2023. (Foto: Michaelb Photography/ICGT Uitgeest)

UITGEEST - Uitgeest staat van vrijdag 17 tot en met maandag 20 mei weer in het teken van het Internationale Cor Groenewegen Toernooi. Het pinksterweekend wordt er bij FC Uitgeest eentje vol voetbal en feest. 

Pinksterweekend; vrijdag 17 tot maandag 20 mei

Het meerdaagse evenement heeft verschillende activiteiten op het programma en is inmiddels flink bekend in de regio. De aftrap op vrijdag is het Bedrijventoernooi. Alle bedrijven kunnen zich hiervoor aanmelden bij de organisatie van het ICGT. Zaterdag vindt het internationale jeugdtoernooi plaats en alle finales worden zondag gespeeld. Aan het internationale toernooi doen onder andere clubs uit Brazilië, Engeland en Nederland mee. Ook wordt er 7 tegen 7 voetbal gehouden en is er een speciale clubavond tussen FC Uitgeest en ADO’20. 

Fulham debuteert

Het evenement trekt ook clubs uit andere landen naar Uitgeest. Zo zijn het Engelse Fulham en het Braziliaanse Fluminense van de partij. Zij zouden vorig jaar al meedoen, maar door omstandigheden bij de club moesten ze op het laatste moment afzeggen. Fulham maakt dit jaar zijn debuut op het evenement, in de huidige selectie speelt ook Nederlander Kenny Tete. Ook Nederland is vertegenwoordigd, met onder andere AZ uit Alkmaar. 

‘AZ grote naam in de voetbalwereld’ 

Toernooidirecteur Mats Idema is blij met de deelname van de Alkmaarse eredivisieclub: ‘’Het is een grote naam in de nationale- én internationale voetbalwereld, ook in de jeugdteams. Ze hebben veel supporters in onze regio en de deelname is een goede reclame voor andere potentiële deelnemers.’’ Idema is ook erg blij mee de komst van Premier League club Fulham. ‘’ Fulham is een hele mooie club met een prachtige historie en een goede jeugdopleiding.’’ Organisator FC Uitgeest ontbreekt natuurlijk ook niet. Zowel de nationale- als internationale teams doen uiteraard mee met het internationale toernooi. 

Muziek en kindermiddag 

Naast voetbal is er ook ruimte voor muziek. Elke dag treden er artiesten op om de bezoekers te voorzien van muzikale feestjes. Het programma wordt nog bekendgemaakt en is tegen die tijd te zien op www.icgt.nl. Het hele weekend is er gratis toegang voor bezoekers. Voor de kinderen wordt er zaterdag een speciale kindermiddag georganiseerd. 

Kick-off 

De officiële kick-off van het sportieve evenement is zaterdag 6 april om 16.00 uur in het clubhuis van FC Uitgeest. De laatste deelnemende clubs worden bekend gemaakt en de loting van het internationale voetbaltoernooi wordt gehouden.