Leila’s Brothers bij Filmhuis De Zwaan Cultureel

Uitgaan
Leila’s Brothers.
Leila’s Brothers. (Foto: aangeleverd)

UITGEEST - Het ruim twee en een half uur durende Itaanse familie-epos Leila’s Brothers is op vrijdag 22 maart om 20.15 uur te zien bij Filmhuis De Zaan Cultureel.

De 40-jarige Leila woont in Teheran en heeft haar leven gewijd aan de zorg over haar ouders en haar vier broers. Door de vele sancties gaat het slecht met de Iraanse economie. Ook Leila’s familie moet de eindjes aan elkaar knopen en is ten einde raad. Als Leila met het plan komt om een winkelruimte te huren om een zaak te beginnen, blijkt haar vader Esmail hele andere ambities te hebben.

Leila’s Brothers is een intense film over een vrouw die zich staande houdt in een patriarchale structuur en over de kloof tussen traditie en moderniteit. Regisseur Saeed Roustaee werd in Iran veroordeeld tot zes maanden cel nadat de film zonder toestemming was vertoond op het Filmfestival van Cannes, waar hij genomineerd werd voor een Gouden Palm en twee andere prijzen won. Met hoofdrollen voor Taraneh Alidoosti, Navid Mohammadzadeh en Peyman Moadi.

Kaartje kopen

De aanvang is om 20.15 uur en een kaartje kost 7,50 euro. Vrienden van De Zwaan Cultureel betalen 6,50 euro. Kaarten kopen kan via www.dezwaancultureel.nl of, indien nog beschikbaar, aan de zaal.

De Zwaan Cultureel, Middelweg 5 te Uitgeest.