Agenda voor Vlaardingen

Algemeen
Wandel-Vaartocht 'Rondje Melk'.
Wandel-Vaartocht 'Rondje Melk'. (Foto: PR)

vrijdag 1 juli

Proefwandeling Gezond Natuur Wandelen Vlaardingen - Heemtuin

Een uurtje uitwaaien in de buurt, samen met mensen uit de buurt. Wandelen in de natuur is niet alleen goed voor je fysieke, maar ook voor de mentale gezondheid. Gezond Natuur Wandelen is er voor iedereen die meer wil bewegen en van de natuur wil genieten. Ook in Vlaardingen worden wekelijkse wandelingen georganiseerd. Nu al in Holy, maar binnenkort gaan we ook Gezond Natuur Wandelen vanaf de Heemtuin in Westwijk (Heemtuinpad 1). In juli zijn daar 2 proefwandelingen; vrijdag 1 juli en vrijdag 8 juli, beide van 10 tot 11 uur. Sluit gezellig aan en wandel mee in rustig tempo. Het is laagdrempelig, je hoeft je niet op te geven, je komt wanneer je zin hebt. Het is gratis, alleen het kopje koffie of thee na afloop is (soms) voor eigen rekening. Meer info via www.gezondnatuurwandelen.nl. Gezond Natuur Wandelen zoekt mensen die het leuk vinden om wandelingen te begeleiden. Vrijwilligers worden ondersteund met cursussen natuurbeleving, wandelbegeleiding (KWbN) en EHBO. Geïnteresseerd? Neem contact op met Monique van Dalen: monique@gezondnatuurwandelen.nl.

zaterdag 2 juli

Wandel-Vaartocht “Rondje Melk”

Rondje Melk! Varen en Wandelen door de geschiedenis. Fluisterboot Andante, Melkmuseum Zonnehoeve, Service team Vlaardingen en Het Museum Vlaardingen hebben hun krachten gebundeld en zijn tot een unieke melktocht gekomen. Zaterdag 2 juli kunt u meedoen aan de eerste tocht. Trekt het uw aandacht en wilt u meer hierover weten ga naar de web site www.srvv.nl/rondjemelk en daar leest alles over deze unieke tocht. Kaartverkoop: www.srvv.nl/rondjemelk.

Neuzelmarkt

Op zaterdag 2 juli zijn we weer open vanaf 9.30 tot een uur of 3. Aan de Baarnhoeve 83 in Vlaardingen de Neuzelmarkt. Misschien nog voor de laatste cadeautjes ? Of heb je nog spulletjes te brengen dat kan natuurlijk ook, we hebben het hard nodig. Voor meer informatie bel Hans 06 1282 53 43. Tot Zaterdag 9:30.En we zijn elke 2 weken op een zaterdag open, dus om de week. Komt u ook een keer gezellig struinen in onze prachtige kringloopwinkeltje.

maandag 4 juli

Dwalen op een magische midzomeravond & Kruidwis maken

Kom je mee dwalen in de Broekpolder op een magische midzomeravond? De natuur is op haar hoogtepunt, het is een tijd van groei, bloei en overvloed. De perfecte tijd om kruiden te plukken, want de kruiden die je nu plukt, bevatten de meeste geneeskracht. Deelnemers maken een natuurbelevingswandeling waarbij Janneke van Ruijven een aantal magische kruiden zal behandelen die belangrijk zijn in deze tijd van het jaar, met Sint-Janskruid en Bijvoet in de hoofdrol. “Tijdens de wandeling worden de kruiden verzameld waar we vervolgens een kruidwis van zullen maken, een bosje magische kruiden die een jaar lang je huis zullen beschermen. Tot slot zullen de de kruidwis zegenen met de elementen. Voor wie: Volwassenen op 4 juli van 20.30 tot 22.00 uur. Locatie: De Broekpolder in Vlaardingen, de locatie wordt bekend na aanmelding. Kosten: €15,- per persoon. Zelf meenemen: een vuilniszak/kleedje om op te zitten. Aanmelden kan door je naam en tel. nr te mailen naar: info@hetdwaalspoor.nl.