Hevige brand verwoest leegstaand pand in Vlaardingen; Brandweer roept Grip 1 af

112-nieuws
Veel rook kwam er vrij tijdens deze grote brand aan de Waterleiding in Vlaardingen
Veel rook kwam er vrij tijdens deze grote brand aan de Waterleiding in Vlaardingen (Foto: Flashphotonl)


Donderdagochtend 25 april brak er een brand uit in een gebouw aan de Waterleidingstraat in Vlaardingen.

De brand ontstond om 7:00 uur en verspreidde zich snel, waardoor de brandweer al snel moest opschalen naar een Middelbrand vanwege de dikke rook die uit het pand kwam. Bij aankomst van de brandweer bleek de situatie binnen zorgwekkend, met hevige brandhaarden die moeilijk onder controle te krijgen waren.

Om het vuur te bestrijden, werd de RPA, de blusboot van het havendrijf, ingezet. Ondanks de inzet van deze hulptroepen verspreidde het vuur zich snel en werd al snel opgeschaald naar een Grote Brand.

Hoewel het gebouw naar verluidt leegstond, leed het toch aanzienlijke schade door de brand. Er is nog onduidelijkheid over mogelijke slachtoffers, maar uit voorzorg werd een ambulance opgeroepen. De exacte omvang van de schade en eventuele slachtoffers blijft vooralsnog onbekend. 

UPDATE : In verband met de forse rookontwikkeling worden meer brandweervoertuigen opgeroepen. Er wordt nu opgeschaald naar GRIP-1 om de inzet goed af te stemmen. Blijf uit de rook en sluit ramen en deuren en schakel ventilatie uit zo adviseert RijnmondVeilig