In oktober ook golf-event voor Kika

Algemeen
Met gepaste trots onthulden de organisatoren van het RdR-toernooi de opbrengst. "Op zoveel hadden we niet gerekend". (Foto: UWM/gsv)
Met gepaste trots onthulden de organisatoren van het RdR-toernooi de opbrengst. "Op zoveel hadden we niet gerekend". (Foto: UWM/gsv) (Foto: )

“Dit hadden we echt niet verwacht”, reageert Marco Bakker, nadat de mannen achter het Ramon de Rond-toernooi hadden onthuld, dat Kika een schenking van 19.006,04 euro tegemoet kan zien. In oktober volgt een nieuwe activiteit: een golf-event. En ook weer met Kika als het goede doel. 

“We waren, zeker na corona-tijd met al zijn voor veel sponsors financiële onzekerheden, voorzichtig en waren al blij geweest met 10.000. Nu werd het bijna het dubbele”, kijkt Marco Bakker terug op de zesde editie van her RdR-toernooi. Het enthousiasme voor dat evenement, dat meer dan dertig teams trok en tegenwoordig ook een jeugdeditie kent, blijft onverminderd groot. Plus de verrassende ontwikkeling, dat er zich spontaan sponsors aansloten, die niet alleen het toernooi waarderen maar eveneens het doel om voor Stichting Kika (Kinderen zonder kanker) een zo groot mogelijk bedrag in te zamelen. Dat lukt mede dankzij de medewerking van Victoria’04, dat vanaf de start de thuishaven is en een deel van de kantine-omzet afstaat. En van een veiling, waarbij dit jaar het Barcelona-shirt van Frenkie de Jong het recordbedrag van 2000 euro opleverde.

Daar blijft het niet bij, want de heren voegen zaterdag 8 oktober op Golfbaan Schinkelshoek een golf-event toe aan hun activiteiten voor Kika. “Van het één kwam het ander”, schetst Bakker. “We begonnen destijds met zijn vieren te golfen, later sloten anderen aan en opperde iemand het idee om een golftoernooi te organiseren. “Dat wordt dan eerst terzijde geschoven, totdat er iemand opmerkt, dat het wel een goed idee is. Ook Schinkelshoek vond het leuk en Makelaardij Thuis klampte aan als sponsor. “Er kunnen zo’n zeventig spelers meedoen. Maar er is zeker ook plaats voor beginners, die dan een clinic krijgen en de beginselen van het spel leren.” Meer nieuws volgt.