Kort nieuws uit Vlaardingen

Algemeen
Kerstbingo in wijkcentrum West
Kerstbingo in wijkcentrum West (Foto: PR)

Repair Café

Op zaterdag 3 december is alweer het laatste Repair Café van dit jaar in Wijkcentrum West, professor Teldersstraat 10 in de Westwijk. Iedereen is welkom om met zijn kapotte spulletjes langs te komen tussen 9:30 en 12:00 uur. Terwijl bezoekers wachten op hun beurt, krijgen zij een lekker kopje koffie of thee van Fatima.

Kerstbingo

De Jingle balls oftewel bingoballen gaan rollen in De Telder, Wijkcentrum West, Telderstraat 10 in Vlaardingen op 14 december om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur. De organisatie belooft dat het een supergezellige, spectaculaire avond wordt met kerstmuziek, leuke mensen en mooie prijzen. Vanwege het beperkte aantal plaatsen en om te weten hoeveel prijzen er ingeslagen moeten worden is inschrijven noodzakelijk. Iedereen is welkom. Aanmelden voor 10 december via het e-mailadres: wijkcentrumwest@gmail.com of 06-24822099 (tijdens kantooruren open).Bingokaarten zijn te verkrijgen voor € 1,- per stuk. Er kunnen meerdere kaarten per ronde worden gekocht. Het eerste kopje koffie is gratis.

Alzheimercafé

Wanneer er sprake is van dementie komt het voor dat de taalvaardigheid van mensen afneemt. Mensen komen bijvoorbeeld niet meer op de juiste woorden en vinden het steeds moeilijker om deel te nemen in gesprekken. De mensen in de directe omgeving van de persoon met dementie gaan deze persoon dan ook steeds moeilijker begrijpen. “Het lijkt wel alsof ik geen contact meer krijg”, wordt er soms gezegd. Op dinsdag 6 december is dit het onderwerp tijdens het Alzheimercafé in het Zonnehuis Vlaardingen. Als gast spreker is Obbe de Roos, logopedist in het Franciscus Vlietland ziekenhuis bereid gevonden er met de aanwezigen over in gesprek te gaan. Als extra gast zal ook Wieke Ubels aanwezig zijn. Zij is zangeres en heeft zich gespecialiseerd op het gebied van zingen met dementie. Gezamenlijk komen Obbe en Wieke dan tot het onderwerp: Als de taal niet meer goed lukt, is muziek (zingen) nog een middel tot expressie. Het Alzheimercafé vindt plaats in het Zonnehuis Vlaardingen, Dillenburgsingel 5, 3136EA Vlaardingen. De zaal opent om 19.00 uur. Het programma start om 19.30 uur.

Regioboekenmarkt

In de Koningshof aan de Uiverlaan 20 in Maassluis is op 3 december van 9.00 tot 12.00 uur een Regioboekenmarkt. Er zijn diverse boekenmarkten in de regio, maar er is geen gespecialiseerde markt met regioboeken. Behalve veel kwaliteitsboeken over Rotterdam zijn er ook publicaties te koop over Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en het Westland. De bezoekers vinden er een ruime selectie van boeken over hun woonplaatsen in diverse tijdvakken: vooroorlogs, de Tweede Wereldoorlog en de naoorlogse wederopbouw, architectuur, fotoboeken, haven, scheepvaart, voetbal en recente geschiedenis. De toegang is gratis. 

Orgelbespeling Sionkerk

Orgelbespeling in de Sionkerk op zaterdag 3 december aanvang 19.30 uur, toegang vrij. De Sionkerk is gevestigd aan Westnieuwland 56, nabij de Grote kerk in Vlaardingen. Voorganger is ds G.J. Baan, predikant van de Gereformeerde Gemeente in Rotterdam - Zuid. Het programma vermeldt werken van Jan J. van den Berg, Dieterich Buxtehude, Johann Sebastian Bach, Felis Mendelssohn-Bartholdy, Max Reger en Adriaan C. Schuurman.

Schrijftalent gezocht

Voor de speciale kersteditie van deze krant is de redactie op zoek naar creatieve schrijftalenten. Beschrijf jij de kerstgedachte in een mooi, leuk of ontroerend gedicht? Of herschrijf je het kerstverhaal in een moderne versie? Stuur jouw verhaal of gedicht dan in naar de redactie. De leukste verhalen verdienen een plaatsje in de speciale kerstuitgave van de deze krant. Stuur je verhaal of gedicht uiterlijk maandag 12 december naar redactie.gv@uitgeverijwestmedia.nl. De verhalen mogen niet langer zijn dan 400 woorden en foto’s zijn welkom. De artikelen en foto’s worden geplaatst onder vermelding van naam, vergeet deze er niet bij te zetten.

Mannenkoor Orpheus

Orpheus Vlaardingen heeft inmiddels al weer 2 optredens achter de rug. “Wij repeteren nu volop voor ons Kerstconcert in de Grote Kerk op 21 december. Elke dinsdag om 19.30 u in de Remonstrantse Kerk aan de Hoflaan 39 in Vlaardingen, geopend vanaf 19 u. Wij gaan er onder leiding van onze dirigent Michel de Valk flink tegenaan, maar na afloop is er ruimte voor ontspanning met een drankje en hapje. Geïnteresseerde mannen zijn van harte welkom om vrijblijvend kennis te komen maken. De koffie staat klaar.” Meer info op: www.vmko.nl en via 06-36564466. Geoefende zangers die snel aansluiten kunnen waarschijnlijk nog wel meezingen met het Kerstconcert.