‘Vechtersbaas’ Crystal is te horen op Spotify

Algemeen
Coverfoto voor het nummer Vechtersbaas.
Coverfoto voor het nummer Vechtersbaas. (Foto: Marianne van Straten)

De Vlaardingse Crystal van der Lugt heeft een eigen versie van het nummer ‘Vechtersbaas’ uitgebracht. Twee jaar terug won ze het Sophia’s songfestival. Ze werd al jong ziek en muziek was voor haar een uitlaatklep. 

Crystal Van der Lugt is 22 jaar en woont in Vlaardingen. “Ik zing al zolang ik me kan herinneren. Ik heb in het leven helaas niet altijd geluk gehad. Ik heb namelijk al jong de diagnose van de spierziekte multiple sclerose en aandoening van het bindweefsel EDS type 3 gekregen. Dit heeft mijn leven behoorlijk door elkaar geschud en het pad wat ik bewandelde werd heel anders dan dat ik voor ogen had”, vertelt ze. “Muziek is eigenlijk altijd mijn uitlaatklep en mijn redding geweest en heeft me door de zware momenten heen geholpen. Ik ben altijd vastberaden geweest om mensen te bereiken met mijn muziek en om mensen te inspireren. In 2021 heb ik meegedaan met Sophia’s songfestival. Dit is een talentenjacht in het sophia kinderziekenhuis waar ik vroeger ook patiënt ben geweest. Deze talentenjacht werd georganiseerd door sophia media, stichting muziekids en in samenwerking met het echte songfestival wat toen in ons land gehouden werd. Ik heb toen gewonnen en won een eigen videoclip.”
Door de cameraman en het sophia zelf kwam Crystal met veel mensen in contact en werd het project eigenlijk steeds groter, omdat iedereen enthousiast was. “Er kwamen goede muzikanten bij kijken en we besloten om groot uit te pakken, zodat het nummer ook op spotify geplaatst kon worden. En wat ik ook erg leuk vind is om te vermelden dat de Vlaardingse fotografe Marianne van Straten het mogelijk heeft gemaakt voor mij om een uitgebreide fotoshoot te doen waardoor ik nu een hele gave cover foto heb voor op spotify. Nu mag ik dan ook met heel veel trots delen dat mijn eerste nummer Vechtersbaas op 23 januari is uitgekomen.” Vechtersbaas is een bestaand nummer van Lisanne Spaander waar Crystal een eigen draai aan heeft gegeven, waardoor het een ander nummer is geworden. “Met dit nummer heb ik ook de talentenjacht gewonnen en het nummer en de tekst betekenen erg veel voor mij. Ik zie dit als het begin van mijn reis en ik mag met trots delen dat er hierna nog veel samenwerkingen met andere artiesten, maar ook eigen nummers gaan volgen.”
Het nummer zal te vinden zijn onder de naam Crvstal op spotify. De muzikale reis van Crystal is te volgen op haar instagramaccount: crvstal.music. En de videoclip staat op het Youtube account: CrvstalMusic