Lezing Je kijkt je ogen uit

Algemeen
Lezing over dierenogen.
Lezing over dierenogen. (Foto: Natuurlijk Delfland)

Op 9 februari organiseert Natuurlijk Waterweg-Noord van 20.00 tot 22.00 uur een lezing Dierenogen. Bewoners uit Maassluis, Vlaardingen en Schiedam worden uitgenodigd om deze bijeenkomst in KNNV natuurcentrum De Boshoek, Bospad 3 in Schiedam bij te wonen.

Piet Mout beantwoordt de vraag: Wat en hoe zien dieren? Hij laat de vele manieren zien die in het dierenrijk ontwikkeld zijn. Dierenogen zijn vaak aangepast aan de manier van overleven, hetgeen een onvoorstelbare verscheidenheid heeft opgeleverd. Zo zijn er diersoorten die kleuren zien, die mensenogen niet kunnen waarnemen.

Piet Mout is begonnen als onderwijzer, overgestapt naar het voortgezet onderwijs als docent biologie, daarna als rector van twee scholengemeenschappen. Hij heeft altijd enthousiast lezingen gegeven en excursies geleid.

Natuurlijk Waterweg staat voor samenleven met de natuur. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, natuureducatie en natuurbescherming in de gemeenten Maassluis, Vlaardingen en Schiedam.