Wie schrijft het meest feestelijke gedicht?

Algemeen
Johanneke Verkade, organisator van de poëzieavonden ‘Dichter bij Vlaardingen’.
Johanneke Verkade, organisator van de poëzieavonden ‘Dichter bij Vlaardingen’. (Foto: PR)

Creatieve schrijftalenten opgelet! Het is dit jaar feest in Vlaardingen en bij zo’n grootse viering hóórt een feestelijk gedicht, zo vindt Johanneke Verkade, organisator van de poëzieavonden ‘Dichter bij Vlaardingen’. Daarom is er een gedichtenwedstrijd met het thema ‘Feest’.

De deadline is 9 april, de winnaar wordt door de jury op 18 april bekendgemaakt tijdens de volgende poëzieavond. “Wij zoeken een ware woordkunstenaar die een mooi gedicht wil schrijven met als thema ‘Feest’. Natuurlijk is het leuk als daar ook een verwijzing in zit naar Vlaardingen en haar 750 jarige bestaan”, vertelt Johanneke Verkade, zelf ook dichter. “Het maakt niet uit hoeveel regels het gedicht is, of het rijmt en of het klassieke poëzie of moderne dichtkunst is. Zolang het maar in het Nederlands geschreven is en uit uw eigen pen of toetsenbord komt.”

Prijzen

De eerste prijs is een overnachting voor twee personen in een tipi tent op het Expocamp Vlaardingen! Johanneke: “En als de winnaar het leuk vindt mag hij of zij het gedicht ook komen voordragen tijdens één of meer van de feestelijkheden rondom Vlaardingen 750!” Bekendmaking De jury, bestaande uit Johanneke Verkade, Ben Trooster (organisator Vlaardingen 750) en wethouder van cultuur Lianne van Kalken, zal zich buigen over de inzendingen. De drie beste inzendingen mogen hun gedicht (laten) voordragen tijdens de volgende editie van Dichter bij Vlaardingen op 18 april. Diezelfde avond wordt de winnaar bekendgemaakt.

Dichter bij Vlaardingen vindt plaats op dinsdag 18 april om 19:30 uur in muziekcafé de Hommel aan de Schiedamseweg 37. Wie geen gedicht instuurt is ook van harte welkom om een gezellige avond vol woordkunst te komen beleven. De entree is gratis en de locatie is rolstoeltoegankelijk.

Heb jij inspiratie voor een feestelijk gedicht? Stuur je gedicht uiterlijk 9 april naar dichterbijvlaardingen@gmail.com en wie weet slaap jij deze zomer in een tipi tent!