Agenda voor Schiedam

Nieuws
avond/nachtfotografie fotografie les
avond/nachtfotografie fotografie les (Foto: Tamara Heck)

zaterdag 10 februari

Men vraagt en wij draaien

Senioren Omroep Radio-Plus verzorgt op zaterdag 10 februari tussen 10.00 en 12.00 uur in de Brasserie van het Zonnehuis het programma “Men vraagt en wij draaien”. Lichte amusementsmuziek uitgekozen door de bewoners en andere belangstellenden. U vindt de Brasserie aan de Dillenburgsingel 5 in Vlaardingen.

vogelbeurs bij v.v icarus

op zaterdag 10 februari vogelbeurs bij vogelvereniging icarus,kooikersweg 1b te vlaardingen. de beurs is van 10 tot 13 uur, toegang is gratis. alles voor het houden en verzorgen van uw vogels is aanwezig, tevens zijn er vele soorten vogels te koop. wilt u vogels verkopen, of heeft u interesse in deze fraaie hobby, u bent van harte welkom.

3 voormalige burgemeesters aan het woord

Op zaterdag 10 februari ontvangen wij met groot genoegen drie voormalige burgemeesters van Vlaardingen: de heren Blase, Bruinsma en Eenhoorn. Deze bijeenkomst belooft een uniek en bijna historisch moment te worden, waarbij zij zullen reflecteren op hun tijd als burgemeester in Vlaardingen. Gedurende deze middag hoor je verhalen over hun leven voor, tijdens en na het burgemeesterschap, met aandacht voor persoonlijke ervaringen. Van de grote thema’s in Vlaardingen tot intieme momenten en de menselijke kant van het burgemeesterschap. Het belooft een boeiende middag te worden. Je bent van harte uitgenodigd om deel te nemen aan deze bijzondere bijeenkomst op 10 februari om 15.00 uur in De Windwijzer aan de Schiedamseweg 95. Een niet te missen kans om de menselijke kant achter het ambt te ontdekken. Ze hebben ons alle drie vast veel te vertellen.

zondag 11 februari

Stiltewandeling

Op zondag 11 februari om 7:30 uur organiseert Broekpoldergidsen een stiltewandeling in het natuur- en recreatiegebied van de Broekpolder. Ervaar de rustgevende stilte van de ontwakende natuur gedurende de 2 uur durende wandeling. Geen gesprekken of informatie van gidsen, maar puur genieten van de omgeving. Aanmelden via broekpoldergidsen@federatiebroekpolder.nl, kosten €4 (€2 met vrijwilligerspas). Dichte schoenen of laarzen worden aangeraden. Meer info op www.broekpolder-vlaardingen.nl.

Cantatedienst Bethelkerk

Aankondiging: Cantatedienst op 11 februari om 17.00 uur in de Bethelkerk, Vlaardingen. Uitvoering van Bach’s ‘Jesus nahm zu sich die Zwõlfe’ (BWV 22) en Haydn’s motet ‘Christus Factus Est’. Onder leiding van Bas van Houte, met Vocaal Ensemble Basiliek Schiedam, Collegium Delft en solisten. Voorganger: ds. Hans van der Linden. Meer info op www.cantatesvlaardingen.nl.

Stadswandeling Vlaardinger Ambacht

Zondagmiddag 11 februari wandelen de stadsgidsen van ServiceTeam Vlaardingen door Vlaardinger Ambacht. Onderweg wordt stilgestaan bij historische plekken, zoals het Landje van Chardon, het voormalige Raadhuis en begraafplaats Emaus. De wandeling start om 14.00 uur bij Streekmuseum Jan Anderson, Kethelweg 50, waar de wandeling rond 15.30 uur ook weer eindigt. Deelname aan de wandeling kost € 3,00 per persoon. Deelnemers met een Rotterdampas of Vrijwilligerspas krijgen 50% korting. Meer informatie over deze en andere activiteiten is te vinden op www.serviceteam-vlaardingen.nl.

Kliederkerk

Op zondag 11 februari 2024 is er vanaf 14.45 uur Kliederkerk in de Windwijzer aan de Schiedamseweg 95 in Vlaardingen. Het thema is: Wat goed dat je er bent! We beginnen de Kliederkerk met verschillende activiteiten om het thema te ontdekken. Vervolgens gaan we met zijn allen naar het verhaal van Jezus die 40 dagen in de woestijn is en niets eet. Hij krijgt honger en wordt op de proef gesteld. Kunnen wij kiezen voor het goede? Net als Jezus? Het is goed dat er engelen zijn om voor Hem te zorgen. Daarna sluiten we de middag af met eten dat is meegebracht. Neem jij iets mee uit de eigen keuken, voorraadkast of winkel om samen te delen? Niets moet, alles mag. Er is genoeg. Van harte welkom!

dinsdag 13 februari

Sportief Bewegen

Wilt u werken aan uw algehele conditie? Dan nodigen wij u uit voor de 55+ sportinstuif in Vlaardingen. Iedereen kan op zijn eigen niveau deelnemen, waar gezelligheid en sportiviteit samengaan. U bent van harte welkom om vrijblijvend een gratis proefles bij te wonen. Na de proefles zijn de kosten €3,75 per deelname. Iedere dinsdagmiddag van 14:30 uur t/m 15:30 uur in de Erasmushal in Vlaardingen. Meer info: https://www.sterklopen.nl/sportief-bewegen/

Vervolg Cursus Fotografie

Deze cursus is een vervolg op de basiscursus of voor iedereen die al beschikt over basiskennis. In deze cursus ga je nog meer leren over je camera. Tijdens de cursus fotografeer je onder begeleiding in de studio en op locatie.

De combinatie van theorie en praktijk tijdens de les zorgt ervoor dat je gelijk met het geleerde aan de slag kunt. Aan de hand van thuisopdrachten blijf je bezig met je kennis. Aantal lessen: 6. Voor extra info en/of inschrijvingen www.tamaraheckfotografie.nl - info@tamaraheck.nl.