VFC/za op examen tegen SC Monster

Sport
VFC verloor in Monster met 1-0. Dit is het moment waaraan het niet herinnerd wordt: de treffer van de lijstaanvoerder. (Foto: Ron Heinen).
VFC verloor in Monster met 1-0. Dit is het moment waaraan het niet herinnerd wordt: de treffer van de lijstaanvoerder. (Foto: Ron Heinen). (Foto: )

Sportclub Monster lijkt het kampioenschap in de tweede klasse D voor het oprapen te hebben. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft de koploper een redelijk comfortabele voorsprong van vier punten op CION en zes op VFC/za.

DOOR GERARD S. VERVER

Hun enige handicap: de Vlaardingse runners-up zijn in de komende weken de te nemen hordes. En wellicht lukt het de twee om een spaak in het voortrazende Westlandse wiel te steken. Zoals VFC zaterdag (aanvang 14.00) van plan is te doen. Ze hebben immers na het pijnlijke 1-0 verlies bij laagvlieger Nieuwerkerk (”een domper”, noemt Van Loenen het) niet iets, maar veel goed te maken. Of dat gaat lukken is echter de vraag. “Monster heeft de laatste tijd weinig punten gemorst en zit in een flow”, is de kanttekening van trainer Bas van Loenen, die na zeven mooie Sportlaan-seizoenen aan de laatste weken als coach bezig is en wat graag, na twee competitie-kampioenschappen en een Vlaardingse titel met nog een cadeautje de voordeur achter zich dicht trekt. 

Het loopt echter niet echt gesmeerd aan de Sportlaan. “We krijgen weliswaar weinig doelpunten tegen, maar creëren relatief gezien te weinig kansen en spelen bovendien nogal wisselvallig. Een voorbeeld? We leverden een geweldige prestatie tegen CION  en laten het een week later tegen een middenmoter afweten. Dat was niet voor het eerst.” Hij tekent aan dat het door de achterstand van zes punten zeker lastig wordt om richting champagne te gaan. “Winnen is de laatste strohalm en als CION dat ook doet is er wellicht een periode op te halen.” 

Helemaal compleet start VFC niet. Routinier Daan Smith en Troy Salomons ontbreken. De verwachting is dat Coen Bokx wel hersteld is van een lichte blessure en ook Joep Pranger weer aansluit