Roosje Slooter met Totally Spice nipt naar finale Battle of the Bands

Nieuws
Het wordt zaterdag voor Roosje Slooter een spannende strijd in de finale van Tribute, Battle of the Bands, met als inzet een optreden in Ziggo Dome.
Het wordt zaterdag voor Roosje Slooter een spannende strijd in de finale van Tribute, Battle of the Bands, met als inzet een optreden in Ziggo Dome. (Foto: Facebook Roosje)

Het was nagelbijten voor Totally Spice in de halve finale van het tv-programma Tribute, Battle of the Bands, afgelopen zaterdagavond bij SBS6. Totally Spice, de groep die een hommage brengt aan de Spice Girls, de legendarische Britse meidengroep die furore maakte in de jaren van 1996 tot 2000, met daarin de Vlaardingse Roosje Slooter, bereikte op een spectaculaire wijze de finale van deze zangcompetitie. 

Door Peter Spek

Sleepte Roosje Slooter de band de afgelopen weken al enkele keren van de laatste plaats af met haar ontwapende optreden, ook afgelopen zaterdag bleef Totally Spice tot aan het laatste optreden in de gevarenzone staan, maar de juryleden gaven het optreden van Tribute to Toto net iets minder punten dan Roosje Slooter met Totally Spice. 

Klein verschil

Het verschil was klein. Topfavoriet Tribute to Toto kreeg 28.5 punten en Totally Spice 29.9 punten, voldoende om aanstaande zaterdag in de finale te staan. De meidengroep was totaal verrast door deze uitslag. De winnaar van de finale mag een uur optreden in Ziggo Dome en de nummers twee, drie en vier spelen een wat korter optreden in de muziektempel in Amsterdam. 

Roosje Slooter schitterde de afgelopen weken al diverse malen in het tv-programma

Het zal zaterdag een spannende strijd worden, waarbij Bee Gees Forever, Brothers of Blues en Sinatra bij Dougles grote concurrenten zijn van Totally Spice, maar een flitsend optreden van onder andere Roosje Slooter kan de jury in vervoering brengen en hoge punten doen uitdelen.  Roosje Slooter schitterde de afgelopen weken al diverse malen in het tv-programma, dat uitgezonden wordt op primetime zaterdagavond bij SBS6 en ondanks de concurrentie van het programma  Wie is de Mol, toch steeds rond de miljoen kijkers trekt.

Voorronden

De afgelopen weken stonden in het teken van de voorronden, waarbij in elke uitzending een band moest afvallen. En de spanning was wekelijks te snijden voor de Vlaardingse. De prijs is uiteindelijk dat optreden in Ziggo Dome. Totally Spice begon de strijd half januari met het nummer Wannebe van de Spice Girls. De vakjury bestaande uit Angela Groothuizen, Spike van D-rect en Cesar Zuiderwijk, drummer van de Golden Earring, alsmede de publieksjury, was toen voldoende om door te gaan naar de volgende ronde. Daarna zong de groep het liedje Stop. Vervolgens was het nummer Mama, een ballad van de Spice Girls, voldoende om niet op de laatste plaats te eindigen. Vorige week spande het er ook om. Roosje Slooter en Totally Spice moesten het met het nummer Spice up your Life opnemen tegen onder andere de Bee Gees en Creedence Clearwater Revival, maar het optreden van de Vlaardingse noemde jurylid Angela Groothuizen het beste optreden tot nu toe. Overigens was afgelopen vrijdagavond jurylid Cesar Zuiderwijk nog in de Stadsgehoorzaal met de Naakte waarheid, een verhaal over zijn drumstel en alles wat hij daarmee heeft meegemaakt. Muziek maken zit de Vlaardingse in het bloed. Roosje Slooter is directeur van een zang- en muziekschool Villa Voice met 4 locaties in Schiedam en Vlaardingen. De finale wordt zaterdagavond om 20.00 uur uitgezonden op SBS6.