Kerncentrale op de Maasvlakte?

Nieuws
Kerncentrale.
Kerncentrale. (Foto: stockphoto)

Al enige tijd wordt er gesproken over het bouwen van nieuwe kerncentrales. Was dat eerst nog in het verre Borssele, meer en meer wordt duidelijk dat ook de Maasvlakte in beeld is. Dat zou bijzonder slecht zijn voor onze regio.

Ingezonden door Metha Bot

Niet alleen concurreert een kerncentrale met plannen voor de verduurzaming van het industriegebied, ook is kernenergie gevaarlijk. De kans op ongelukken kan dan klein zijn, met een overwegende west- en zuidwestenwind moet je er niet aan denken wat er gebeurt áls het mis gaat. Miljoenen mensen moeten dan geëvacueerd worden. De chaos zou niet te overzien zijn bij een ramp. Daarnaast is kernenergie veel te duur en geeft de bouw enorm veel overlast. Het uitbouwen van een techniek, terwijl nog niet bekend is wat te doen met het afval, dat zouden we anno 2024 toch niet meer moeten doen.

Op woensdag 20 maart houdt het ministerie een informatieavond in Buitenplaats Vlaardingen, Zuidbuurt 85 in Vlaardingen (start 19.00 uur). Ik hoop dat zoveel mogelijk inwoners komen en duidelijk maken dat we niet zitten te wachten op nieuwe kerncentrales.

Metha Bot Vlaardingen