Vlaardingse sport in het kort

Sport
Holy'd open dag voor jiongen en ouder. (Foto: PR)
Holy'd open dag voor jiongen en ouder. (Foto: PR)

Trainers werden player-of-the-match

Voetbal.nl, de officiële uitslagen-site van de KNVB, riep vorig weekeinde twee spelers, die niet meer als voetballer actief zijn, uit tot player-of-the-match. Dat overkwam Ralph Groen, die bij VFC/za keeperstrainer is en in het thuisduel tegen Wilhelmus de plaats innam van de met rood weggestuurde vaste doelman. Ook CWO’s assistent-trainer Igor Markovic werd gelauwerd, maar zal de hele wedstrijd naast trainer Jeff Stans op de stoel. 

Mei is meidenmaand bij Victoria’04

Voetbalclub Victoria’04 heeft mei uitgeroepen tot meidenmaand. “Kom jij proeftrainen en vriendinnen maken”, luidt de invitatie. De trainingsdagen zijn op 8, 17 en 22 mei. Daarnaast is er op 28 mei een extra voetbalochtend voor meiden tot 10 jaar. Meer info is te vinden op victoria04.nl

Ook open dag bij tennisclub Holy

Zoals al eerder gemeld heeft tennisclub VLTC op zaterdag 25 maart een open dag. Een dag later zet ook Holy de poorten van het tennispark open. Tussen 10.00 en 16.00 uur kan eenieder, die met tennis en de club wil kennismaken terecht aan de Willem de Zwijgerlaan. Meer daarover en het programma op Facebook: TV Holy 

Adrie Poldervaart: ‘Dank voor goede wensen’

Adrie Poldervaart leidde, voordat hij als trainer in het betaalde voetbal actief werd, in 2013 en 2014 de hoofdmacht van Zwaluwen. Vandaar, dat er ook vanuit Vlaardingen beterschapswensen naar de door een zeldzame spierziekte getroffen De Graafschap-trainer zijn gezonden. “Het doet mij veel en geeft energie om deze aandoening te overwinnen”, reageert hij.

Herstart Pollux foutloos en verrassend

De mannen van hockeyclub Pollux zijn de tweede helft van het seizoen foutloos gestart. Dat begon donderdag met verrassende 2-1 winst in de bekerwedstrijd tegen eersteklasser Derby. Het kreeg zondag een vervolg met een 3-5 overwinning in de uitwedstrijd tegen Westland. De dames wonnen met 2-1 van Dordrecht.  

AGENDA

VOETBAL – zat (14.30): CWO-SVC’08, Cion-Berkel, DVO’32-Deltasport, Victoria’04-OVV, VFC/za-Vitesse/D (17.00); zon VFC/zo-Roosendaal (14.00).

DAMESVOETBAL: zat Hillegersberg-Cion, Zwaluwen-Monster (13.15), DVO’32-Berkel 3 (13.15).

BASKETBAL: zat Green Eagles-Vlaardingen Captains(h).

HANDBAL: zon Savosa 2-Twist(d), Drechtstreden-Twist(h).

HOCKEY: zon Roomburg-Pollux(d), Broekpolder 14.45 Pollux-Hoeksche Waard(h).

HONKBAL (oefen); Alphians-Holy.

KORFBAL; zat Oosterkwartier-Twist.

VOLLEYBAL: vrij OKK70 2-Move4U/MVC(d); zat Volley/Z 3-Move4U(h).

WATERPOLO: zat De Kulk 19.00 ZVVS-DBD(h).