Deltasport verrast en pakt driepunter

Sport
Het geluid van de muziek ging op standje tien en de handjes omhoog. Deltasport had eindelijk weer eens wat te vieren. (Foto: UWM/gsv).
Het geluid van de muziek ging op standje tien en de handjes omhoog. Deltasport had eindelijk weer eens wat te vieren. (Foto: UWM/gsv). (Foto: )

Het was zaterdagmorgen weer eens zover. Deltasports Ton Pattinama telde zijn knopen en merkte, dat er nogal wat spelers, sommigen om onduidelijke redenen, zich hadden afgemeld. Hij meldde zich bij de lagere elftallen en vond wat spelers bereid om de vacatures in te vullen.  Jongens, die er die dag al negentig minuten op hadden zitten. 

DOOR GERARD S. VERVER

Het bleken ‘gouden wissels’, want de bijna-hekkensluiter counterde zich tegen DVO’32 naar 2-3 winst. Het is pas de tweede driepunter in achttien wedstrijden. Het zal duidelijk zijn, dat de stemming in beide kampen na afloop haaks op elkaar stond. Waar in de kleedkamer van Deltasport het geluid van de muziek op tien ging en de handjes omhoog, liep DVO’32-trainer Raymond de Romph met een gezicht als een oorwurm door de catacomben. Daar was wel wat voor te zeggen: DVO’32 had het balbezit, creëerde legio kansen, maar verzuimde keer op keer, nadat het eerst een 0-2 achterstand had goedgemaakt, de trekker over te halen.

Pattinama straalde. “Dat doe je dan zonder de zogenaamde vedettes, die niet thuis gaven. En wel met jongens van de club. Uit het derde, vierde en zesde. Jongens met wat minder kwaliteit, maar die met hun hart spelen. Die die dag veelal al een wedstrijd hadden gespeeld en zich nog een keer de longen uit het lijf liepen. Dat maakt me zo trots en hartstikke blij. Maar ik wil niet iedere week een beroep op die gasten doen. Dat heb ik ze ook gezegd: laat je eigen team niet in de steek.” 

Dus hoopt hij, dat hij zaterdag tegen koploper HBSS weer over zijn vaste brigade kan beschikken. “Ik kan moeilijk zeggen: je hebt de club in de steek gelaten, ga maar weg. Ik heb iedereen nodig.” Met vier punten uit de laatste twee wedstrijden kruipt Deltasport een beetje in de richting van de nacompetitie-plaatsen. Hoop doet leven.