Victoria04 krijgt niet verdiende loon

Sport
Spitsuur voor het HVC'10-doel waar Victoria'04 (met uiterst links ook doelman Jochem van der Hoff) in de slotfase voor de gelijkmaker gaat. (Foto: Arie Noordhoek)
Spitsuur voor het HVC'10-doel waar Victoria'04 (met uiterst links ook doelman Jochem van der Hoff) in de slotfase voor de gelijkmaker gaat. (Foto: Arie Noordhoek) (Foto: )

In de kleedkamer van koploper HVC’10 ging de schuif van de muziek, na de 1-0 winst op nummer twee Victoria’04, naar tien en werden de kannen bier aangevoerd. De euforie is te begrijpen, want de Vlaardingers hebben de Hoekse titelkandidaat bijna negentig minuten onder de duim gehouden.

DOOR GERARD S. VERVER

“Natuurlijk zijn ze daar blij en natuurlijk zingen ze de kelen schor. En terecht”, reageert Victoroa-04-trainer Raymon Kraaijbeek gelaten. “Dat hadden wij ook gedaan als we gewonnen hadden. Trouwens eigenlijk hadden wij het meeste recht op de overwinning.” En gelijk had hij. HVC’10 dook namelijk slechts sporadisch op in de Vlaardingse zestien en had in de slotfase het spreekwoordelijke geluk van de kampioen, nadat één van de sporadische uitvallen tot tweemaal toe door Victoria-goalie Jochem van der Hoff gekeerd werden en de volgende rebound alsnog in het garen belandde.

Een dure nederlaag, omdat het ook het bereiken van een periode in gevaar brengt. “We zijn nu derde. Dat is niet genoeg om een vervangende te pakken”, verwacht hij. Vandaar, dat deze eerste nederlaag na negen achtereenvolgende overwinningen extra pijn doet. “Uiteraard zit ons dat niet lekker. We gaat hier weliswaar met een trots gevoel weg, omdat we de aanstaande kampioen het vuur aan de schenen hebben gelegd. Maar je koopt er niets voor.”

Het inleveren van elf punten in de beginfase van de competitie lijkt Victoria’04 op te breken. “Daar hebben we het laten liggen.” Het neemt het geloof in het eigen vermogen niet weg. “We stonden hier met elf basisspelers en vijf talenten uit Onder23. Die zijn al een tijdje bij de selectie betrokken. Er is zeker toekomst voor dit Victoria. We zijn goed bezig, trainen als beesten en hebben ons goed voorbereid op HVC. Alleen scoren zij wel. Wij niet en staan met lege handen.”