Kort sportnieuws uit Vlaardingen

Sport
Ben Hoogwerf mocht niet verder bij KethelSpaland. (Foto: RWM)
Ben Hoogwerf mocht niet verder bij KethelSpaland. (Foto: RWM) (Foto: )

De traditionele wedstrijd om de Super Cup tussen de Vlaardingse en Schiedamse voetbalkampioenen is op woensdag 8 mei op het veld van CION. Titelverdediger HBSS is afwezig, omdat het vorig jaar de strijd om de lokale titel verloor aan Excelsior’20, dat nu dus de Schiedamse eer verdedigt. Tegenstander is Zwaluwen, dat In 2023 na winst op CWO Vlaardings nummer één werd. In de Broekpolder wordt op 8 mei om 19.30 uur afgetrapt.

CION gastheer voor strijd om Super Cup

Laatste halve finale 

Inmiddels is de 50e editie van het Vlaardings kampioenschap op donderdag 25 april toe aan de tweede halve finale. In de Broekpolder treffen CION en DVO’32 elkaar: aanvang 19.15 uur..

Twist koploper

Dankzij 8-14 winst op WION zijn de korfballers van Twist de ongeslagen koploper in de tweede klasse en houdt het WION, Dijkvogels en het nog puntloze NIO ver achter zich. . 

Hoogwerf niet verder bij KethelSpaland

KethelSpaland heeft trainer Ben Hoogwerf vorige week op non-actief gezet. De Vlaardinger, die eerder zeven jaar DVO’32 leidde, was er bezig aan zijn tweede seizoen en  al voor nog een seizoen vastgelegd. Zaterdag zat voormalig-TC-bestuurslid Ronald Scholte op de bank.

Mooi competitieslot

De mannen en vrouwen van ZVVS sloten het waterpolo-seizoen in stijl af. De vrouwen wonnen met 7-11 van Amersfoort. De mannen klopten in het Noord-Hollandse Hoorn De Futen met 6-10

Inschrijven voor de avondvierdaagse

Maandag 3 juni is de eerste dag van de avondvierdaagse. Dus wordt het tijd om je daarvoor aan te melden. Dat kan op woensdag 29 mei tussen 14.00 en 17/00 uur, op vrijdag 31 mei tussen 15.30 en 19.30 uur en op zaterdag 1 juni tussen 11.00 en 14.00 uur op het politiebureau Delftseveerweg. Info op Facebook: Avond4vierdaagse Vlaardingen

Feestje voor CWO’s zaalvoetballers

Dankzij 5-1 winst op ZV Den Haag 3 pakten de zaalvoetballers van CWO de punten, die nodig waren om het kampioenschap zeker te stellen. De Vlaardingers hadden een voorsprong van 10 punten op de nummer 2 en 18 op nummer 3.

Weer verlies voor Holy

Het is de honkballers van Holy weer niet gelukt om de eerste overwinning veilig te stellen. Het verloor eerder van Kinheim 3 (14-4) en nipt van Orioles (9-10). Zondag was het nog ongeslagen SCPB’22 met 6-11 te sterk voor de Vlaardingers.

AGENDA

VOETBAL– don (Vlaard. kampioenschap); CION-DVO’32 (19.15); zon: VFC/zo-Martinus (14.00).

CRICKET/T20: zon HCC-Excelsior20, Sparta-Hermes DVS, VRA-Hermes DVS.

HOCKEY: zon Voordaan-Schiedam(d), IJssel-Schiedam(h).

HONKBAL: zon WSB-Schiedam.