‘Mooiste sporthal in wijde omgeving’

Sport
De nieuwe sporthal in de Zuidwijk is bijna klaar. Grootgebruiker SC Twist heeft inmiddels de sleutels en kan aan het inrichten van kantine beginnen. (Foto: RWM)
De nieuwe sporthal in de Zuidwijk is bijna klaar. Grootgebruiker SC Twist heeft inmiddels de sleutels en kan aan het inrichten van kantine beginnen. (Foto: RWM) (Foto: )

“Het kost een paar centen, maar dan heb je ook wat.” De sporthal aan de Claudius Civilislaan is, vijf jaar later dan gepland en vele miljoenen duurder dan begroot, bijna klaar. En om door een ringetje te halen. 

“Hier kan geen sporthal in de wijde omgeving aan tippen”, kwam als lofzang uit het gezelschap, dat vrijdagmiddag de sporthal (voorlopig nog zonder naam) mocht bewonderen. Jan Kees Boot, Ada Borst en  Bram van Leijen, bestuursleden van grootgebruiker SC Twist, hebben dan inmiddels de enorme bos met tientallen aan labels hangende sleutels. Mensen van architectenbureau De Vilder & Zonneveld, aannemer Tempel Bouw en installatiebedrijf Slotboom vormen de gidsen en geven uitleg. “Dit is dan eindelijk de dag waarop we zo lang moesten wachten”, verzucht Boot, nadat hij en de anderen langs alle hoeken en gaten van het gebouw geleid zijn. “We kunnen aan de slag.”

Die ‘we’ zijn de zeker zestig vrijwilligers, die zich na een oproep op een informatieavond van de handbal- en korfbalclub meldden. “Zij gaan, ieder in hun eigen discipline aan de slag met het inrichten van de kantine. Daar gaan we snel mee starten. Vandaar, dat we, hoewel de aannemer in het gebouw nog de nodige restklusjes moet uitvoeren, de sleutels kregen.” De ruimte waar de kantine (met uitzicht op het buitengebeuren, red.) komt is nu nog heel erg kaal en moet de club zelf aankleden. Daarvoor hebben ze tot zaterdag 7 september de tijd, want dat wordt de grote openingsdag. “Daarbij gaan we heel Vlaardingen betrekken”, belooft Van Leijen..

Boot en zijn medebestuurders sluiten daarmee een periode van wachten en alsmaar wachten af. Het leverde regelmatig ongeduld bij en vragen op vanuit de achterban. “Dan moest ik steeds weer uitleggen, dat het niet aan ons lag.”