Complimenten voor Rieta: ‘Patronen doorbreken en lol maken’

Algemeen
Afbeelding
(Foto: EVERT RUIS)

MONNICKENDAM – Rieta Mulder kreeg in het kader van “Nationale complimentendag” een dik vet compliment en een mooie bos bloemen van Bloematelier Roos overhandigd. Vanwege Nationale Complimentendag vroegen wij de lezers van Ons Streekblad en Rodi Waterland online aan wie zij graag een compliment en een bloemetje wilden geven deze dag. Er kwamen vele hartverwarmende, mooie reacties binnen, maar uiteindelijk was Rieta Mulder de gelukkige die werd verrast met een mooi boeket. “Ik ben er ontzettend blij mee, maar ik vind nog steeds dat er mensen zijn die het meer verdienen dan ik. Ik doe gewoon mijn werk als pgb begeleider en heb daar ontzettend veel plezier in! Ik laat kinderen en ouders zien dat je patronen kan doorbreken, ook bij kinderen met autisme.”

Shelley Zuizewind

Familie van Ravenswaaij laat aan de redactie weten dat Rieta deze bos bloemen en het compliment als geen ander verdient. “Eigenlijk kan ik niet eens met woorden goed allesomvattend vertellen wat zij betekent voor ons gezin”, aldus Jenneke en Nikki van Ravenswaaij. “Rieta bracht rust, ruimte en creativiteit zodat mijn dochter Senna met PDD NOS zich kon ontwikkelen tot een lieve, prachtige en zeer creatieve dochter van bijna achttien jaar waar ik erg trots op ben! Rieta vervult deze hulp-moeder-rol voor nog meer kinderen in Waterland en heeft dit ook al voor velen gedaan met een tomeloze energie en onuitputtelijke liefde en aandacht. Tevens fotografeert ze voor de Stichting Make a Memory.”

‘Leven mag leuk zijn!’

Rieta vindt het zelf heel gewoon wat zij allemaal doet. Ze werkt al jaren met kinderen die PGB (Persoons Gebonden Budget) ontvangen omdat deze kinderen extra aandacht nodig hebben vanwege bijvoorbeeld autisme spectrum stoornis of andere problemen. “Ik laat de kinderen en ouders zien dat het ook anders kan. Ik help ze patronen te doorbreken...

Je mag zijn wie je bent ook al heb je een label van de maatschappij

Momenteel is Rieta hulp-moeder voor Faye. (Ook te zien op de foto). De patronen probeert Rieta bij kinderen op een speelse manier te doorbreken. “ Dan zitten we bijvoorbeeld te tekenen aan tafel en dan zeg ik: ‘pak je buskaart en je museumkaart we gaan binnen tien minuten naar Amsterdam’. En dat kan en lukt zonder dat de wereld vergaat. Of ik ga met ze werken in mijn moestuin maar laat het aan de kinderen wanneer en hoe we gaan, daarna komen ze blij en met rode wangen weer binnen. Of we gaan lekker buiten wandelen langs de dijk. Ik heb mijn eigen kinderen weleens ‘s nachts om 03.00 uur wakker gemaakt omdat het sneeuwde. ‘Kom, we gaan een sneeuwballengevecht houden’, zei ik dan. Het leven mag ook leuk zijn! Ik laat de kinderen zien dat je mag zijn wie je bent, ook al wordt er een label opgeplakt door de maatschappij” Naast de hulp-moeder-rol die ze vervult voor vele kinderen in Waterland fotografeert Rieta ook belangeloos voor de Stichting Make a Memory. “Ouders die het vreselijke moeten meemaken om een kind te verliezen willen we een blijvende herinnering geven door belangeloos foto’s te maken. Dit kan troost bieden. Ik zeg altijd tegen de ouders van deze kinderen: ‘Ik had jullie liever niet ontmoet.’ Terwijl ik vaak hele bijzondere gesprekken en ontmoetingen heb met deze mensen. ” Rieta bedankt iedereen hartelijk voor het compliment. “ Lief van de fam. van Ravenswaaij en van bloematelier Roos!”