Nieuwjaarscleanup PvdA en Groen Links groot succes

Algemeen
Zaterdag 22 januari trokken leden van de PvdA Waterland onder leiding van lijsttrekker Petra van Lint de wijken in om zwerfvuil op te ruimen.  Ook Groen Links hielp mee.
Zaterdag 22 januari trokken leden van de PvdA Waterland onder leiding van lijsttrekker Petra van Lint de wijken in om zwerfvuil op te ruimen. Ook Groen Links hielp mee. (Foto: aangeleverd)

WATERLAND - Zaterdag 22 januari trokken leden van de PvdA Waterland onder leiding van lijsttrekker Petra van Lint de wijken in om zwerfvuil op te ruimen. Van Lint: “Het was weer ontzettend leuk om zo door de straten te lopen, we doen het vaker, bijvoorbeeld op World Clean Up Day, maar nu deden we het ook met een knipoog naar de verkiezingen: samen voor een mooi en schoon Waterland. Ook leden van Groen Links Waterland hielpen mee. Helemaal leuk was dat ook buurtbewoners meededen: enkele gezinnen die ook al uit zichzelf vaker zwerfvuil rapen bijvoorbeeld. Sommigen namen hun eigen grijpers mee. De reacties van de mensen op straat waren positief.”

Ruim 30 kilo zwerfafval opgehaald

 Mede-organisator Jelmer Stolk: “De mensen van de Gemeentewerf in Katwoude hebben ons de opruimsets geleend en ook de Bolder had een aantal sets te leen. Zo konden we alle mensen met goed materiaal op pad sturen. We begonnen bij het gemeentehuis. Er werd vuil geruimd in de oude stad, op de markt, in de Markgouw en op enkele andere plekken.”

In totaal ruim 30 mensen hielpen mee, van alle leeftijden en er is ruim dertig kilo zwerfvuil opgehaald en afgeleverd. Ter afsluiting werd er na twee uur ruimen koffie, thee en limonade geschonken met stroopwafels namens de landelijke PvdA.

“We kijken er naar uit om dit nog eens te organiseren”,  aldus Petra van Lint.