Leer zeilen in een Optimist.
Leer zeilen in een Optimist. (Foto: Laurens Morel)

Optimist on Tour meert aan bij de Zaanse Schans

Algemeen

Optimist on Tour Zaanse Schans is een initiatief van de gemeente Zaanstad, Stichting Stad aan de Zaan en het Watersportverbond. Basisschoolkinderen tussen de 8 en de 12 jaar uit de regio komen met hun klas doordeweeks naar de Zaanse Schans om kennis te maken met kanovaren, suppen en zeilen. Ze krijgen les van gecertificeerde instructeurs van het Watersportverbond. Het enige dat de kinderen nodig hebben is een zwemdiploma A. Optimist on Tour zorgt voor de rest.

ZAANDAM - Kinderen die altijd al eens hebben willen suppen, kanovaren of zeilen, kunnen hun hart ophalen. Optimist on Tour komt 29 en 30 juni, 1 en 2 juli naar de Zaanse Schans. Vier dagen lang kan je gratis watersporten en leer je bovendien veel over water.

Gratis inschrijven

Na schooltijd kunnen kinderen zich voor de woensdag, donderdag en vrijdag vanaf 15:00 tot 18:00 uur, samen met hun vriendjes en vriendinnetjes, gratis inschrijven via de website optimistontour.nl. Zaterdag 2 juli start het programma om 9:30 en het duurt tot 17:30 uur. Via de website ben je zeker van een plek. Aanmelden kan ook op locatie, hierbij is toestemming van een ouder/verzorger nodig. Eerst krijg je theorieles op de kant. Daarna ga je zelf aan het roer zitten van een Optimist en ga je kanovaren of suppen.

Waterlab professor

Naast Optimist on Tour kan je aan wal het Waterlaboratorium binnentreden. Je verandert ter plekke in een onderzoeker met witte jas, bril en pipetjes om allerlei proefjes met water te doen. Waarom blijven ijzeren punaises bijvoorbeeld drijven op het water? En hoe zuiver je water zodat je het kan drinken? Met deze proefjes leren kinderen over schoon water en een duurzame toekomst.

Locatie: Kalveringsdijk 25, 1509 BT Zaandam

Beeldmateriaal: Bijgevoegde foto is rechtenvrij voor redactioneel gebruik. Download de foto hier in hoge resolutie. Naamsvermelding fotograaf verplicht: Laurens Morel InstagramYouTube

Uitschrijven | Update profiel | Bekijk de nieuwsbrief in je browser

Disclaimer
De informatie in dit e-mailbericht is uitsluitend bestemd voor de geadresseerde en heeft daarmee de status vertrouwelijk. Openbaarmaking, vermenigvuldiging, verspreiding en/of verstrekking van deze informatie aan derden is niet toegestaan zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van een van de bedrijven (Rodi Media B.V., Rodi Rotatiedruk B.V. en Rodi Verspreiding B.V.) binnen de Rodi Holding B.V.. Rodi Holding B.V. wijst iedere aansprakelijkheid af voor schade ten gevolge van een onjuiste, onvolledige en ontijdige verzending en ontvangst van de inhoud van deze e-mail. Wij zijn niet aansprakelijk voor eventuele virussen. U wordt verzocht bij onjuiste adressering de afzender direct te informeren en het bericht te vernietigen. Wij adviseren u om bij twijfel over de juistheid of de volledigheid van het e-mailbericht contact met de afzender op te nemen. Indien u niet akkoord gaat met bovengenoemde voorwaarden dient u deze e-mail direct te retourneren aan verzender, o.v.v. “niet akkoord disclaimer” en dient deze e-mail als niet verzonden te worden beschouwd. Bij gebruik van de inhoud van deze e-mail aanvaardt u de disclaimer.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Waterland

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
Varen door een betoverend Broekbos, zondag 28 augustus 2022 Algemeen gisteren
Afbeelding
Tweederde Noord-Hollanders optimistisch over eigen bijdrage klimaat Duurzaam 15 aug, 13:13
Afbeelding
Monumentaal Dictee, 9 september, gelezen door burgemeester Lieke Sievers Algemeen 15 aug, 12:24
Afbeelding
Praten over het levenseinde Nieuws 12 aug, 13:21
Afbeelding
Symbolen van het boerenverzet Nieuws 12 aug, 09:54
Afbeelding
Sabine Fotografeert Column 12 aug, 09:52
Afbeelding
Vakantie in eigen land Column 12 aug, 09:50
Afbeelding
Deskundigen: let op elkaar om kans op verdrinking te verkleinen Nieuws 12 aug, 09:47
Afbeelding
Bloemenranden in de Beemster polder zorgen voor meer biodiversiteit Nieuws 12 aug, 09:24
Afbeelding
Zomerse kerst tijdens Sport- en Spelweek Ilpendam Algemeen 12 aug, 09:19
Afbeelding
Suppend zwerfafval rapen Algemeen 10 aug, 10:38
Afbeelding
Stond bij jou de zomerpuzzel van Rodi in de krant? Algemeen 9 aug, 09:00
Afbeelding
Klimaatcoalitie op feestmarkt Algemeen 8 aug, 11:52
Digitale krant
Het laatste nieuws uit Waterland

Op Rodi Waterland volg je het laatste nieuws uit Waterland. Rodi Waterland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Waterland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Waterland in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief