Nieuw evenement met van alles van schaap tot draad
Nieuw evenement met van alles van schaap tot draad (Foto: aangeleverd)

Nieuw evenement Kunst Uit De Bocht | 3 september Wormerveer

Algemeen

WORMERVEER - In navolging van Kunst Aan De bocht start de organisatie 3 september met een nieuw evenement in de Zaanbocht van Wormerveer met de naam: Tegendraads uit De Bocht. 

Met Tegendraads wil zij het accent leggen op alles op en over textiel. Kort samengevat: alles van schaap tot draad. Ze willen tijdens dit evenement aandacht besteden aan zowel traditionele als nieuwe technieken.

De opzet

De basis voor het evenement Tegendraads is gelijk aan dat van Kunst uit de Bocht. Een markt vol kramen met mensen/bedrijven die zich bezighouden met iets van Schaap tot Draad, om zichzelf te presenteren. De vorm kan heel uiteenlopend zijn. Men kan alleen werk verkopen, maar ook een demonstratie geven. Soms nieuw, soms oud. Soms art soms heel basic. Gewoon alles wat je kunt doen met textiel. 

Reuring

Net als bij Kunst uit de Bocht zorgt de organisatie voor voldoende reuring. Zodat het evenement meer is dan alleen een te bezoeken markt. Het evenement wordt een gezellig evenement voor zowel deelnemers als bezoekers. De muziek wordt verzorgd door Guinness Piggies. De dag begint om 10:00u en eindigt rond 16:00u.

Kinderen

Voor de kinderen is van alles te doen. Zoals de poppentheater voorstelling Uilskuiken van stichting Potitco in lokaal de Kroon. Of maskers maken van gerecycled materiaal. Voor de workshop maskers maken moeten geïnteresseerden zich wel vooraf opgeven via: Kunstuitdebocht@gmail.com. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Oekraïne

Er is  een speciale kraam gereserveerd voor de vluchtelingen uit Oekraïne. Ze hebben veel achtergelaten, maar niet hun talent. Op hun kraam laten ze ons bijvoorbeeld kennismaken met Oekraïens borduurwerk.

Bekenden

Een aantal bekende personen/groepen heeft inmiddels toegezegd te komen: de vloggers Sarah van Gerven van It’s a Sarah en Nana Seijlhouwer van Naatje Knit en de blogger Monique Boonstra, bekend om haar kantwerk. De Zaanse kaper zal aanwezig zijn en een modeshow ten beste geven. Ook Piet Kempenaar van verfmolen de Kat zult u tegenkomen met organische verfstoffen.

Opening

De wethouder van Cultuur opent het evenement rond de klok van 10 uur. Het is niet meer mogelijk nog aan te melden voor het huren van een kraam op deze markt. Wel kan men zich opgeven voor volgend jaar door een bericht te sturen naar KunstuitdeBocht@gmail.com. We informeren u dan op het moment dat we met de voorbereidingen starten voor Tegendraads 2023. www.facebookcom/Kunstuitdebocht.

Vond je dit interessant?

Word wekelijks binnen 5 minuten bijgepraat
over het laatste nieuws uit Waterland

Wij verwerken jouw gegevens zoals omschreven in onze privacyverklaring

Afbeelding
De week door met omroep PIM Algemeen 28 sep, 09:32
Afbeelding
Gi-ga-groene Kinderboekenweek in bibliotheken Waterland 2022 Algemeen 27 sep, 15:51
Afbeelding
Insecten in de Grote Kerk Algemeen 26 sep, 13:40
Afbeelding
Red de egel: ontvang gratis egelhuispakket Algemeen 26 sep, 13:28
Afbeelding
Gemengd Koor Broek in Waterland zoekt nieuwe leden Algemeen 26 sep, 12:30
Afbeelding
Redenen om voor een baan in de ICT te kiezen Algemeen 26 sep, 12:18
Afbeelding
Senioren Songfestival Waterland 2022 Algemeen 26 sep, 11:11
Afbeelding
Frida Kahlo, inspiratiebron voor velen | 30 september 2022 lezing in Bibliotheek Beemster Algemeen 26 sep, 10:06
Afbeelding
Modeshow ‘Powervrouwen’ door inloophuis Wij Allemaal | 1 oktober 2022 Algemeen 23 sep, 12:19
Afbeelding
Hond vermist na botsing in Katwoude 112-nieuws 23 sep, 05:03
Afbeelding
‘Social Sofa voor Vrede’ onthuld in Poelenburg Algemeen 22 sep, 12:36
Afbeelding
Waterlandse Watervogels bekijken met IVN | 9 oktober 2022 Algemeen 22 sep, 11:27
Afbeelding
Een goed kompas als een levensvoorwaarde bij kanker Algemeen 22 sep, 10:00
Digitale krant

    Agenda

Het laatste nieuws uit Waterland

Op Rodi Waterland volg je het laatste nieuws uit Waterland. Rodi Waterland informeert via nieuws, interviews en tips over ontwikkelingen en activiteiten in de buurt en regio.

Nieuws Waterland

Via onze nieuwsbrief mis je nu geen enkel nieuwtje uit jouw regio. Elke week krijg je het laatste nieuws uit Waterland in je mailbox.

Blijf net zoals 10.000 andere Nederlanders up-to-date Schrijf je in voor onze nieuwsbrief