Galerie Zaansgroen presenteert kunstfenomeen T*ART

Cultuur
Afbeelding
(Foto: aangeleverd)

ZAANDAM - De 6e editie van T*ART, de expositie van kunstenaars aangesloten bij Tengel - het platform voor beeldende kunst in de Zaanstreek - gaat zijn tweede weekend in op 20 en 21 april.

Dit jaar is het thema Zaanse Dorpen. Inhakend op het jubileumjaar voor Gemeente Zaanstad. Vijftig jaar geleden, in 1974, werden de Zaanse dorpen Assendelft, Krommenie, Koog a/d Zaan, Wormerveer, Westzaan, Zaandijk en Zaandam samengevoegd om Gemeente Zaanstad te vormen. Elk dorp heeft zo haar eigen charmes en ook bijnamen. Zo zijn Zaandammers bekend als Galgenzagers, Wormerveerders als Gladoren, de Westzaners als Kroosduikers.

Daarnaast staan de Zaan en haar dorpen vooral bekend om haar industrie en nijverheid. Daarom zal het maken van de kunstwerken een flinke uitdaging worden voor de 54 deelnemende kunstenaars. Zij zijn vrij in de invulling, de enige voorwaarde is dat er één nieuw werk wordt gemaakt op het formaat 20 x 20 cm of ruimtelijk 20 x 20 x 20 cm. 

Betaalbaar

Klein formaat en dus betaalbaar, maar vooral ook interessant om te zien wat kunstenaars met dit formaat kunnen. Het geeft in het klein een actueel beeld van wat er op dit moment in de Zaanstreek wordt gemaakt. Een overzicht van de deelnemende kunstenaars is te vinden via zaansgroen.nl.

Bezoekers zijn van harte welkom op de expositietijden, van 13.00 tot 17.00 uur, om te komen kijken en te stemmen. Op 21 april wordt om 16.30 uur de publieksprijs uitgereikt. De toegang is gratis. 

Locatie: Galerie Zaansgroen, Zeemansstraat 54.

Afbeelding
Afbeelding