Kerstconcert Gemengd Koor Broek in Waterland

Nieuws

BROEK IN WATERLAND - Het Gemengd Koor Broek in Waterland brengt zondag 20 december de toehoorders in de kerststemming met het jaarlijkse kerstconcert in de Broeker kerk. Er komen ook twee gasten naar Broek in Waterland: het koor 'De Zangertjes van Volendam' en een marimba-ensemble.
Het Broeker koor zingt onder leiding van dirigent Gerarda Bloem een brede variatie kerstliederen. Soms gedragen van sfeer, dan weer vrolijk: van een weinig gehoorde middeleeuwse versie van 'In dulci jubilo' tot het bekende 'Mistletoe and Wine' uit de twintigste eeuw. Ook liederen van bekende componisten zoals Sibelius en Schubert staan op het programma. Corrien van Dam zorgt voor de pianobegeleiding.
Het koor De Zangertjes van Volendam wordt gedirigeerd door Juliette Besijn, bestaat uit zo'n veertig kinderen vanaf een jaar of 7 en twintig mannen. Zij zingen ongeveer alles wat een koor over het algemeen zingt: kleine en grote muziekwerken voor kerk en concertzaal, muziek van de middeleeuwen tot vandaag. De Zangertjes gaan regelmatig op reis, zowel in ons land als naar het buitenland. In Broek in Waterland zingen zij liederen als 'The Little Drummer Boy' en 'Herders hij is geboren', maar ook minder bekende arrangementen van de Engelse componist John Rutter. De pianobegeleiding is in handen van Kees Schilder.
Peter-Jan Schilder, Margreet Mossel en Liana de Groot vormen samen een marimba-ensemble. De marimba wordt net als de xylofoon met houten staven bespeeld, maar heeft een diepere, lagere klank. Dit instrument is veelzijdiger dan veel mensen denken. Het wordt bijvoorbeeld zowel in de volksmuziek als in de klassieke muziek gebruikt. Het ensemble laat die veelzijdigheid van de marimba tijdens het concert horen.
Het kerstconcert is zondagmiddag 20 december om 15.00 uur in de Broeker kerk. Kaarten zijn voor aanvang van het concert in de kerk verkrijgbaar. De kerk gaat open om 14.30 uur en de toegangprijs bedraagt 10 euro. Donateurs/CJP'ers betalen 7,50 en kinderen van 6 tot en met 16 jaar 3 euro.