Kijkje bij Familie Willig op Dagje bij de Boer dag

Nieuws
Kom gezellig naar het Dagje bij de Boer dag.
Kom gezellig naar het Dagje bij de Boer dag. (Foto: aangeleverd)

KATWOUDE - Vlakbij Volendam, aan de dijk van de mooie Gouwzee in Katwoude staat de boerderij van de familie Willig. Tijdens Dagje bij de Boer Dag op zondag 14 april kun je hier een bezoek brengen. De boerderij is geopend voor publiek tussen 10.00 en 16.00 uur.  Peter, Bertine, Diana en Sander Willig ontvangen je hier graag samen met hun melkkoeien, jongvee, schapen en lammetjes!  Ook dit keer valt er weer van alles te beleven tijdens deze extra feestelijke editie vanwege het 5 jarig jubileum van boerderijwinkel ‘t Zuivelhuisje. 

Kom proefliggen op een echt koeien waterbed. Er kan geknutseld worden, er is houtskool om een koe te schetsen, of doe mee aan de kleurplatenwedstrijd. Ook is er echte wol van Texelaarschapen om zelf een schaapje te maken. Vergeet de quiz niet, hiermee leer je van alles over de koeien en natuurlijk kaas en zuivel. Natuurlijk mag je tijdens het Dagje bij de Boer dag de lammetjes knuffelen, kalfjes en geiten aaien. Bij mooi weer zijn er volop weidevogels te spotten, dus neem je verrekijker mee.

Limonadekoe

Er is een springkussen en diverse kraampjes met producten van de boerderij. Daarna heb je wel trek in iets lekkers, dus mag je je eigen bekertje vol melken uit de limonadekoe, er worden poffertjes en hamburgers gebakken en er is uiteraard Beemster kaas en verse yoghurt en zuivel te verkrijgen in de boerderijwinkel èn de yoghurtbar.

Zuivelproducten en melktap

Dochter Diana maakt de heerlijkste zuivelproducten en verkoopt deze in haar eigen boerderijwinkel op het erf en vanuit de automatiek en melktap, neem er gerust een kijkje! De familie wil je alles vertellen over de duurzame stal met waterbedden, massageborstels, de nieuwe melkrobots en nog veel meer snufjes en kijkt uit naar je komst. Proef, ruik en beleef het boerenleven! 

Locatie: Hoogedijk 58, Katwoude.