Word vrijwilliger bij de Speeltoren

Nieuws
Reina de Ruwe
Reina de Ruwe (Foto: Waterlandsmuseum de Speeltoren)

MONNICKENDAM – In het zomerseizoen is Waterlandsmuseum de Speeltoren zes dagen per week open en daarvoor heeft het Team Baliemedewerkers versterking nodig. Word jij de nieuwe collega van Reina de Ruwe?

Reina de Ruwe is inmiddels acht jaar werkzaam als vrijwilliger in Waterlandsmuseum de Speeltoren. Na het overlijden van haar liefste Ed, wilde zij graag iets om handen hebben en nu geniet zij van de uren die zij in het museum doorbrengt.

Dichtbij Amsterdam

De in Amsterdam geboren Reina en haar man wilden dicht in de buurt wonen van de grote stad, waaraan zij zó verknocht waren. Dus in 1975 kozen zij voor Monnickendam. Reina werkte als laborant tot de geboorte van de kinderen. Toen stortte zij zich vol enthousiasme op vrijwilligerswerk bij de in Monnickendam net nieuw opgezette crèche ‘De Paddestoel’. “Ik nam mijn zoons gewoon mee.” De jongens werden groter en Reina werd gevraagd voor de drogisterij op ’t Spil. Daar werkte zij twaalf jaar met veel plezier.

Lekker bezig zijn

Een grote hobby van Reina is golfen. Dat doet zij met een hechte groep vriendinnen, die elkaar steunen door dik en dun. Via een van hen werd Reina baliemedewerker bij het museum. “Het is heel fijn om iets te doen in de stad waar je woont”, vindt Reina. “En er is heel veel leuk aan het museum! De exposities maken het bijzonder en ik hou ervan om toeristen wegwijs te maken. Ik vind dit lekker bezig zijn, op een andere manier.” Reina maakt sinds een aantal jaren ook deel uit van de Werkgroep Museumshop: “Ik vind het leuk om iets extra’s te doen buiten de balie om. We hebben een leuk team waarmee we nieuwe artikelen uitkiezen, op bezoek gaan bij leveranciers, en ideeën opdoen in andere museumwinkels.”

Gezellige collega’s

Heb jij, net als Reina, zin om als vrijwilliger in Waterlandsmuseum de Speeltoren te komen werken met gezellige collega’s? Je werkt twee halve dagen per maand en een halve dag per zes weken in het weekend. Je wordt ingewerkt, er zijn regelmatig cursussen en je wordt uitgenodigd voor tentoonstellingen en lezingen. Bel Jan Colaris 06 23759777, of mail info@despeeltoren.nl