Jaarlijkse koeiendans bij Henri Willig

Nieuws
De Jersey  koeien van Henri Willig gaan weer naar buiten.
De Jersey koeien van Henri Willig gaan weer naar buiten. (Foto: aangeleverd)

KATWOUDE– Het wordt gelukkig weer lente. Het kwik stijgt en het blijft weer langer licht. Onze koeien staan dan ook te trappelen om weer naar buiten te gaan. Bij Henri Willig wordt de lente gevierd met de jaarlijkse koeiendans. Dit jaar vindt deze plaats op vrijdag 12 april.

De Jersey koeien staan in de wintermaanden in de biologische potstal. Niet omdat het te koud is, maar omdat er dan geen gras groeit. Als het voorjaar zich laat zien, en alles weer begint te groeien en bloeien, is het tijd voor de koeien om naar buiten te gaan. Bezoekers zijn meer dan welkom om te komen kijken! 

Genoeg te beleven

Tijdens deze open dag is er meer te beleven dan alleen de koeiendans waarbij de koeien hun eerste sprongen in het weiland zetten. Ook kunt u meer ontdekken over onze biologische bedrijfsvoering. De winkel in de boerderij is ook geopend en hier kunt u al onze kazen proeven.

Kalfjes

Aangezien het voorjaar bekend staat om nieuw leven en groei kan ook worden gemeld dat de kalfjes inmiddels geboren zijn. Zij zijn gek op aandacht en vinden mensen enorm interessant. Zij zullen op deze dag nog even binnenblijven. Kom dus vooral op kraamvisite, van harte aanbevolen!

Algemene informatie

Locatie Kaasboerderij Jacobs Hoeve Hoogedijk 8 Katwoude. Verzamelen kan tussen 9:30 - 9:55 in de Jersey stal. Bij aankomst staat er een kopje koffie, thee of limonade klaar. De Jersey koeien gaan om 10:00 uur naar buiten. 

In de stal is een leuke en interessante gratis ‘self-guided’ tour beschikbaar.

Aanmelden kan via de website https://henriwillig.com/bezoek-ons/kaasboerderij/katwoude/koeiendans/

De boerderij en stal zijn dagelijks geopend van 9:00 – 18:00.Toegang en parkeren zijn gratis.