Vaccinaties kinderen tegen BMR/DTP, HPV of Meningokokken

Nieuws
Vaccinaties kinderen 15-18 april.
Vaccinaties kinderen 15-18 april. (Foto: aangeleverd)

REGIO - Bijna 11.000 kinderen in de regio Zaanstreek-Waterland hebben een uitnodiging gekregen om een prik bij de GGD te halen van het Rijksvaccinatieprogramma. Het gaat om een inenting tegen BMR/DTP, HPV of Meningokokken. Tussen 15 en 18 april kunnen de kinderen op 4 plekken in onze regio hun prik(ken) bij de GGD halen. 

De kinderen kunnen op de volgende dagen terecht:

Edam-Volendam Locatie: Sporthal De Seinpaal, Harlingenlaan 23, Volendam, maandag 15 april 10.00-16.15 uur

Wormer Locatie: Sporthal Wormer, Spatterstraat 21, Wormer, dinsdag 16 april 9.30 – 16.15 uur

Zaandam Locatie: Sporthal De Tref, Drielse Wetering 84, Zaandam, woensdag 17 april 12.00-19.00 uur

Middenbeemster* Locatie: Beemsterhal, Insulindeweg 11B, Middenbeemster, donderdag 18 april 10.00-16.00 uur

*Middenbeemster is vanuit Purmerend goed via de Purmerenderweg te bereiken. Ook is afrit 6 van de A7 open. Het geeft niet als u iets later bent.

Welke prikken

Ieder kind komt voor het landelijke Rijksvaccinatieprogramma in aanmerking voor inentingen. Deze houden de weerstand op peil die het kind bij vorige prikken heeft opgedaan of voegen een nieuwe weerstand toe. In de regio Zaanstreek-Waterland verzorgt de GGD 2x per jaar deze inentingen tijdens de zogenaamde ‘groepsprikdagen’.

De volgende kinderen hebben een uitnodiging van het RIVM gekregen:

Voor een BMR/DTP inenting: kinderen geboren in 2015. Ook andere kinderen onder de 18 kunnen deze prik nog hale

Voor een HPV inenting: Alle kinderen geboren in 2014 krijgen hier een uitnodiging voor. Alle kinderen tussen de 10 tot 18 jaar, die nog geen HPV-prik hebben gehad, kunnen langskomen voor deze prik.

Voor een Meningokokken inenting: Jongeren geboren in 2010.

Geen uitnodiging, wel een prik?

Kinderen die nog een vaccinatie achterlopen krijgen één keer een herinneringsoproep. Heeft uw kind geen gebruik van het vaccinatieaanbod gemaakt en wilt u uw kind (tot 18 jaar) nu toch gratis laten inenten? Dan kunnen jullie langskomen op een van deze dagen. U hoeft hier niet voor te bellen. Neem wel het legitimatiebewijs van uw kind mee. Vragen? Meer informatie leest u op https://www.ggdzw.nl/indeling-groepsvaccinaties-voorjaar-2024/