Harmonie agenda

Nieuws
Burghers Orchestra speelt zondag 21 april live in de Harmonie.
Burghers Orchestra speelt zondag 21 april live in de Harmonie. (Foto: aangeleverd)

De quiz bevat algemene kennisvragen. Inschrijven kan in teams van vijf, opgeven doe je via info@harmonie-edam.nl.

EDAM - In de Harmonie vindt donderdag 18 april om 20 uur een Pub Quiz plaats.

Zondag 21 april Burghers Orquestra

Het uitbundig kletterende Burghers bracht de afgelopen jaren de mini-elpees Last Days of Man en Something for Everyone uit. Vorig jaar was het de digitale single Bomb Scare die het duo Niels de Wit (ex-Johan, ex-Electric Tears) en Simone Mansveld (ex-Bugs) in beeld hield.

Inmiddels heeft Burghers plaatsgemaakt voor Burghers Orquestra. Dit opent nieuwe dimensies. Het prettig, onstuimige bandje heeft het muzikale palet uitgebreid met nieuwe kleuren en laat de inspiratie en aandrijving uit nog meer hoeken binnenkomen.

Songbook

De voorliefde voor sixtiespop, -psychedelica en -garage blijft een drijvende kracht, maar meer dan ooit worden luisteraars allerlei kanten op gestuurd, dankzij een songboek gekleurd door sfeervolle poprock, innemende duozang, licht psychotisch orgelwerk, omineuze baslijnen, galopperende filmmuziek, intieme brushes, zwaar drumwerk, verwarrende dub, verrassende en smakelijke koperblazers, effectvolle gitaren, geestverruimende surf en meer.

Het album van Burghers Orquestra werd gewoon thuis opgenomen, dat zorgt er mede voor dat de muziek nog steeds lekker intiem en toegankelijk blijft. De plaat komt in september uit op mooi zwart vinyl. In stijl.

Deze zondag een live presentatie in Harmonie Edam, aanvang 16 uur, vrij entree.