Voorlichtingsavond Preventie-ouders over ‘Alcohol en drugs’

Nieuws
Informatie over alcohol en drug voor ouders en leerlingen groep 8.
Informatie over alcohol en drug voor ouders en leerlingen groep 8. (Foto: Pixabay)

De Preventie-ouders van Moedige Moeders geven dinsdag 23 april om 19:00 een voorlichtingsavond voor ouders van en kinderen in groep 8. Je ontvangt er tips en informatie over verleidingen op het gebied van alcohol en drugs en ervaringsdeskundigen delen hun verhalen van Het Kofschip, Sint Jozefschool en Pyramide.

Als ouder vraag je je wel eens af hoe je in deze nieuwe periode de discussie met je kind kunt aangaan. Het onderwerp alcohol- en drugsgebruik, is hierbij een belangrijk onderwerp en binnen de gemeente Waterland helaas nog steeds actueel. De laatste jaren worden de nare gevolgen van middelenmisbruik steeds zichtbaarder. Verslaving, schulden en ontwrichte gezinnen, het gebeurt allemaal. Maar dat hoeft niet! Als ouder wil je dat je kind toch meegeven? Alleen is de manier waarop niet altijd duidelijk. Hoe houd je voeling met de belevingswereld van je kind, die juist in deze nieuwe fase heel anders is dan die van de ouders? En hoe maak je afspraken die je kind begrijpt en ook wil nakomen? 

Interactief verhaal

De voorlichting voor de kinderen wordt gegeven door ervaringsdeskundigen en professionals. Zij nemen hen op een interactieve manier mee in het verhaal van de ervaringsdeskundige die hierin op een verantwoorde manier begeleid wordt door onze psycholoog. Over het algemeen zijn de kinderen eerder klaar dan de ouders. De kinderen kunnen dan na afloop zelf naar huis gaan als dit akkoord is met de ouders. Kinderen die van ver komen of de afspraak hebben samen met de ouders naar huis te gaan, kunnen met de aanwezige medewerkers op ze wachten. Na de voorlichting is er voor de ouders gelegenheid vragen te stellen en/of met elkaar in discussie te gaan indien daar behoefte aan is. 

Aanmelden

Locatie: FC Volendam, Kras Stadion, Sportlaan 10, 1131 BK Volendam, Hoofdingang glazen deur Red Carpet Lounge, 2e verdieping, 19.00 uur. Entree gratis. Aanmelden via tinykes@hotmail.nl. Dit in verband met reservering van de ruimtes en aanschaf van koffie, thee en limonade.