Ada vond nuttig werk dichtbij huis

Nieuws
Ada bij de Speeltrommel.
Ada bij de Speeltrommel. (Foto: De Speeltoren)

MONNICKENDAM - Waterlandsmuseum de Speeltoren heeft dringend behoefte aan versterking van het team vrijwilligers. Wil jij je steentje bijdragen? Ada van der Linden vertelt ons wat haar bewoog om zich als museummedewerker aan te melden.

Ada van der Linden woont nu dertien jaar in Monnickendam. Ze belandde daar nadat ze viel voor de in Monnickendam geboren en getogen Freek. Ada werkte fulltime als ambtelijk secretaris bij de gemeente Amsterdam voor de ondernemingsraden. Een drukke baan, waarnaast zij bij de Vakbond voor Gemeenteambtenaren cao-onderhandelaar was. Dat laatste bleef zij na haar pensionering nog een poosje vrijwillig doen. Ada heeft, soms met actievoeren, verschillende keren een goede cao voor de gemeenteambtenaren kunnen afsluiten.

Dichtbij huis

Nadat Ada van der Linden in 2023 stopte met werken, wilde ze graag iets nuttigs doen in de gemeente, het liefst iets waar ze lopend naartoe kon. Werken als vrijwilliger tussen allemaal betaalde krachten en het hele land door moeten rijden voor vergaderingen, beviel niet zo goed, dus ze keek uit naar iets anders. Op de vacaturebank van Vrijwilligers Waterland vond zij wat zij zocht: een organisatie met louter vrijwilligers, op loopafstand! 

Baliemedewerker worden bij het museum leek haar wel wat. Tijdens het introductiegesprek aarzelde Jan Colaris echter geen moment om haar ook voor de functie van secretaris van het bestuur te vragen. Dichtbij huis heeft Ada nu haar draai gevonden: “Het is zo’n leuk museum, het carillon is interessant, ik hou van de geschiedenis van Waterland en de Kunstzaal erbij maakt het zó gevarieerd!”

Aan de slag

Volg het voorbeeld van Ada van der Linden en meld je aan als museummedewerker. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als baliemedewerker, museumgids, dagcoördinator of huismeester. Help je liever een handje op een ander gebied? Dat kan ook. Bel Jan Colaris 06-23759777 of mail naar info@despeeltoren.nl.