Drie jubilarissen en een erelid bij Edams mannenkoor Excelsior

Nieuws
Henk de Boer, H. Bijvank K.N.Z.V.-Holland, Jan Radder en André Bolwidt.
Henk de Boer, H. Bijvank K.N.Z.V.-Holland, Jan Radder en André Bolwidt. (Foto: aangeleverd)

EDAM - Kortgeleden vond in restaurant De Beurs de jaarlijkse en goed bezochte bijeenkomst plaats van het Edams mannenkoor Excelsior en hun partners. Er was de traditionele bingo, een drankje, hapjes en een diner voor koorleden en hun partners. Daarbij werden drie leden in het zonnetje gezet.

50 jaar lid van Excelsior en een huldiging door het K.N.Z.V.-Holland

Een 103-jaris koor heeft elk jaar wel jubilarissen. Dit jaar kreeg het 50-jarig koorlid Jan Radder een oorkonde en een gouden speld uitgereikt door de heer Bijvank namens het K.N.Z.V.-Holland, waarbij deze benoemde dat Jan in 1974 het jongste koorlid was en sinds 2001 voorzitter is van de vereniging. In zijn dankwoord zei Radder dat Excelsior een prachtig, sociaal en vierstemmig koor is.  Wie eenmaal lid van het koor is, blijft voor altijd. De jubilarissen Henk de Boer, 30 jaar lid, en André Bolwidt werden gehuldigd door de voorzitter, zij kregen een dankwoord en bloemen.

Erelid Excelsior

Voor voorzitter Radder was er een dubbele verrassing. Voor zijn inzet, vele activiteiten en 50 jaar zingen bij de bassen werd hem met algemene stemmen het erelidmaatschap verleend. Radder was hier zichtbaar blij mee.

Excelsior is een prachtig koor en nieuwe leden zijn van harte welkom. Zingen in een mannenkoor is leuk en je wordt er blij van, laat het bestuur weten. Voor informatie: kijk op edams-mannenkoor-excelsior.nl.