De week door met Omroep PIM

Nieuws
Inturnen op de ongelijke brug.
Inturnen op de ongelijke brug. (Foto: Omroep Pim)

Kijk voor actuele onderwerpen www.omroep-pim.nl, onder de kop tv; hier vind je de tv-gids. Hier staan ook de extra programma’s buiten de reguliere uitzendtijden om.

Turnwedstrijd Oosthuizen / Monnickendam

In de sporthal MFA de Groote Molen in Oosthuizen was het heel druk op de eerste warme zaterdag van het jaar. Op initiatief van turntrainster bij beide verenigingen Anne-Fleur Tol waren er turnwedstrijden georganiseerd tussen de turnverenigingen Olympia uit Oosthuizen en Brinio uit Monnickendam. We spraken met trainer Marco Tol en hij legde uit waarom er geen jongens meededen. Het publiek, bestaande uit ouders, opa`s en oma`s en broertjes en zusjes, keken vol trots naar de kunsten van de kinderen. Het was een geslaagde wedstrijddag en mogelijk voor herhaling vatbaar.

Koeien weer in de wei

De belangstelling was groot tijdens de open dag bij de melkveehouderij van de familie Willig, alle facetten van het melkveebedrijf werden verteld en waar nodig uitgelegd door vader Peter, moeder Bertien en hun zoon Sander, die van plan is het bedrijf voort te zetten.
Op de moderne boerderij maken ze gebruik van twee gloednieuwe melkrobots die het vele werk aanmerkelijk lichter maken. Van de, mede door hen, geproduceerde melk wordt de bekende Beemsterkaas gemaakt. Een andere belangrijke klant is dochter Diana, zij koopt de melk en maakt er ter plaatse boerenyoghurt en diverse andere zuivelproducten van. De verkoop loopt hoofdzakelijk vanuit de boerderij of via het zuivelhuisje aan de Hoogedijk in Katwoude. Omroep PIM doet verslag.

Live-uitzending kerkdienst

De kerkdienst van de Protestantse Gemeente wordt zondag om 10.00 uur live uitgezonden vanuit de Opstandingskerk. De voorganger is ds. A. Noordijk.

Omroep PIM is elke dag te zien van 12-13u / 18-19u / 21-22u / 23u. Ziggo kanaal 36 / KPN kanaal 1442 / Telfort/XS4All kanaal 328 / T-Mobile Thuis 818.