Goud, zilver en brons voor herenteams turnen TCW op het NK

Nieuws
Team 5.
Team 5. (Foto: aangeleverd)

WATERLAND - De herenteams van Turn Centrum Waterland eindigen in de top drie met de Seizoenprijs en Dagprijs op de Landelijke finale teams wedstrijden turnen in Alkmaar. Het heren team niveau 3 pakt goud en zilver en het heren team niveau 4 pakt tweemaal brons.

Op de finale dag wordt gestreden om de dagprijs en seizoenprijs. Tot aan de halve finale weet het herenteam niveau 3 alle wedstrijden op de eerste plaats te eindigen en behaalt daarmee de hoogste seizoenpunten. Het turnteam niveau 3 van TCW bestond op de finale dag uit Rick Stikkelorum, Finn de Jong, Hidde de Haan en Jordi Lagas. 

De start op de eerste twee toestellen, vloer geturnd door Hidde, Finn en Jordy en voltige geturnd door Rick, Hidde en Finn, gaat niet zoals gepland, daar laten zij helaas wat punten liggen. Op onderdeel ringen, geturnd door Rick, Hidde en Jordy, herpakken de heren zich weer. Toestel sprong, uitgevoerd door Rick, Finn en Jordy, wordt netjes uitgevoerd. Met 35.500 punten klimt het team in het tussenklassement op tot de beste 3 teams. 

Wissel op laatste moment

Bij toestel brug vindt op het laatste moment een wissel plaats, wat goed uitpakt voor het team. Met onderdeel rek als laatste toestel spant het erom, maar de heren Rick, Hidde en Jordy blijven gefocust en turnen de elementen goed. Daarmee pakken ze genoeg punten om de zilveren dagprijs voor zich te winnen en tegelijkertijd genoeg punten om goud te behalen voor de seizoensprijs. Een goed staaltje teamwork! 

Herenteam 4 herpakt 

Het herenteam niveau 4, een combinatie team TCW/Saturna/Springbokken bestaande uit Zeeger Kamper, Boyd Bindels, Niels den Adel en Calvin vd Stel, start het seizoen op de 15e plaats, maar zij weten zich gedurende de kwalificatie wedstrijden knap te herpakken naar de top. Op de finaledag turnen Zeeger en Niels alle toestellen, Calvin voltige en Boyd de andere vijf toestellen. Het team start goed op sprong en brug. Zeeger turnt op sprong een goed uitgevoerde Tshuki. Boyd turnt voor het eerst een Yamawaki op rek. Op vloer weet het team ook flink wat punten binnen te halen, Boyd eindigt als eerste en Zeeger als tweede. 

Zeeger turnt stabiel en zit goed in de wedstrijd. Niels maakt een aantal foutjes, maar turnt ondanks dat ook een prima wedstrijd. Calvin kampt met een enkelblessure, maar turnt zijn voltige elementen zonder grote fouten. Met als laatste toestel nog ringen te gaan, moet het team alles op alles zetten om het team Twello voor te blijven, wat ze met 0,150 aan puntenvoorsprong is gelukt. Een knappe prestatie!

Drie turners plaatsen zich voor Bondskampioenschappen Meerkamp en toestelfinale

Tijdens de halve finale heren turnen individueel plaatsten Rick Stikkelorum, Jordy Lagas en Zeeger Kamper zich voor het Bondskampioenschap Meerkamp en toestelfinale, dat de 20e april plaatsvindt in Nijmegen. Rick en Jordy turnen in eerste divisie junior 1 en Zeeger 1e divisie jeugd. Tymen van der Wolf turnt in de 2e divisie jeugd.

Team 7.