Koningsdag 2024 in Waterland: dit is er te doen in Monnickendam, Ilpendam en op Marken

Nieuws
Koningsdag op Marken.
Koningsdag op Marken. (Foto: Rodi.nl)

WATERLAND - Wat is er in de gemeente Waterland te doen op zaterdag 27 april, Koningsdag 2024? In dit artikel het programma van Koningsdag Marken en Koningsdag De Bolder!

In de gemeente Waterland zijn in diverse plaatsen Koningsdag-evenementen gepland.

Zo vier je Koningsdag 2024 in/op:

  • Monnickendam
  • Marken
  • Broek in Waterland
  • Ilpendam
  • Zuiderwoude
  • Katwoude
  • Uitdam
  • Watergang

Hieronder lichten we enkele onderdelen van Koningsdag in Monnickendam, Marken en andere plaatsen in de gemeente Waterland uit.

Koningsdag 2024 Monnickendam ‘t Spil

In Monnickendam vier je Koningsdag op ‘t Spil. Zo organiseert Café Bijna Thuis een kinderdisco en diverse andere optredens. Kijk op hun Facebook-pagina voor meer info over Koningsdag 2024 in Monnickendam.

Ook bij sociaal-cultureel centrum De Bolder kun je vanaf ongeveer 13.00 uur je lol op tijdens Koningsdag 2024: ‘We beginnen met een muzikaal optreden van het Zuiderzeekoor om daarna Bingo te spelen. Het start om 13.30 uur en wij verwelkomen je met een kopje koffie/thee en een lekkernij. Dan starten we met de bingo, inclusief snacks en 1 Oranjebittertje. Kijk hier voor meer informatie over Koningsdag in De Bolder.

Koningsdag Marken

Koningsdag vieren op Marken wordt gezien als een belangrijke traditie, waarbij speciaal voor deze dag traditionele klederdracht wordt gedragen. Er wordt een boeiend programma georganiseerd met voor jong en oud diverse leuke activiteiten. 

Zo start om 10.00 uur een parade door Marken met schoolkinderen en muziekvereniging Juliana. Vanaf 11.30 uur begint de vrijmarkt op de Kerkbuurt. Gedurende de dag zijn er ook optredens van diverse artiesten. 

Via Waterlandseevenementen.nl vind je meer informatie over Koningsdag 2024 op Marken.

Koningsdag Ilpendam 2024

En ook in Ilpendam vieren ze de verjaardag van de Koning! Koningsdag op het Dorpsplein biedt een vol programma: startend met een vrijmarkt van 10:00 tot 13:00 voor alle leeftijden, gevolgd door een Koningsdagconcert door Ilpendams Fanfare van 11:00 tot 12:00. In de middag, van 14:00 tot 16:00, zijn er spelletjes voor kinderen, inclusief een stormbaan en oudhollandse spelletjes. De dag wordt afgesloten met katknuppelen voor kinderen tot 12 jaar om 16:30 en voor ouderen om 17:30. 

Meer weten? Kijk dan op de Facebook-pagina van Koningsdag 2024 in Ilpendam.

Weersvoorspelling Koningsdag 2024

Klinkt allemaal goed, toch? Maar wat is de weersvoorspelling op Koningsdag 2024? Waarschijnlijk wordt het een mix van zon, wolken en buien. Want de weersvoorspellingen zijn nogal wisselvallig voor Koningsdag dit jaar. Dat wil zeggen: de kans op temperaturen boven de 20 graden is niet groot. Zomerse warmte gaan we niet krijgen, met verwachte temperaturen tussen 15 en 18 graden - soms misschien zelfs rond de 10 graden. Kleed je dus warm aan, met wat laagjes!