Business coach Michelle Delport: “Ik heb mij vaak ‘alone at the top’ gevoeld”

Partnerbijdrage
Businesscoach Michelle Delport.
Businesscoach Michelle Delport. (Foto: aangeleverd)

REGIO – Business coach Michelle Delport had alles waar velen van dromen; succes, aanzien, geld en een goedlopend bedrijf met veel personeel midden in Amsterdam. ‘Een goudmijn, zouden velen zeggen. Men verklaarde mij voor gek dat ik de zaak van de ene op de andere dag verkocht. Maar het voelde niet goed. Ik heb mij vaak ‘alone at the top’ gevoeld, zeker als vrouwelijke ondernemer.’ Delport had geen makkelijke jeugd en haar fascinatie voor psychologie- wat ze later ging studeren-, de mogelijkheden van de ontwikkeling van de mens ‘ ik hou van een growth mindset’ en haar zoektocht naar liefde voor zichzelf resulteerde in een effectief coachings programma voor zakenvrouwen en zzp’ers.

Delport stond 15 jaar lang aan het roer van een oud bruin café in de Warmoesstraat in Amsterdam. Geen rustig zijstraatje van de hoofdstad. “ Er was natuurlijk altijd wat aan de hand daar. Veel drugscriminaliteit, politie in de straat, laten we zeggen ‘ sodom en gomorra’ , zeker nog in die tijd. Ik vond het uitdagend, spannend maar ook moeizaam en eenzaam. Ik stond mijn mannetje daar als jonge, vrouwelijke ondernemer. Ik was pas 26. Wat heb ik vaak getwijfeld over keuzes die ik moest maken om het bedrijf op de juiste manier te leiden. Als jonge ondernemende vrouw kwamen de mannelijke vertegenwoordigers en collega’s het wel allemaal even vertellen aan mij hoe ik het bedrijf moest leiden. Dan dacht ik meestal, laat ik het maar zo doen, zij zullen het wel weten…Maar dat gaf ook weer twijfel. Wil ik dat wel zo doen? Kan het niet anders? Ik kan dit beter, maar hoe? De zaak bleef ondanks mijn twijfels ontzettend goed lopen, maar het voelde leeg en ik wilde meer vervulling”, vertelt de van oorsprong Zuid-Afrikaanse.

Persoonlijke ontwikkeling en leiderschap 

Ondertussen verdiept ze zich in diverse persoonlijke ontwikkelingscursussen, start een adoptietraject, dat tot haar grote verdriet wordt afgewezen en besluit na een jaar- wanneer ze op natuurlijke wijze zwanger is geworden- het ondernemerschap vaarwel te zeggen. Ze zal zich dan naast het moederschap gaan storten op haar zoektocht naar zichzelf. Dat doet ze al reizend, samen met haar inmiddels ex-man en zoontje Duncan.

Krachtig en kwetsbaar

“Een van de meest inspirerende coaching sessies die ik heb ervaren is spiegelwerk. Je gaat aan de slag met jezelf door letterlijk in de spiegel te kijken. Daar komt ontzettend veel uit naar voren. Zo leerde ik dat ik- ondanks mijn succesvolle carrière en aanzien-niet kon houden van mezelf. Na heel veel praten en huilen, lukte het mij om ‘ik hou van mezelf’ hardop te kunnen uit spreken. Uiteindelijk leerde ik- met vele omwegen en moeite- door juist kwetsbaar te zijn om mijn kracht te vinden op een zachte en vrouwelijke manier. Ik gun dat andere vrouwen ook en wil graag mijn expertise in zakendoen en coaching met hen delen.”

Burn out 

“ Veel succesvolle, carrièrevrouwen en zzp’ers raken op een gegeven moment burn out, of komen bij mij met een vraagstuk over een zakelijke beslissing of carrièremove. Veelal komen we na een paar sessies bij het onderliggende probleem; drang naar perfectionisme, te weinig zelfliefde, aangeleerde verkeerde patronen en opgebouwde stress, veelal een combinatie van deze”, vertelt Delport.

Intuïtie en zelfzorg 

Bij voorkeur houdt Delport haar coaching sessies al wandelend door de natuur. “Wandelen is een fijne manier om op ontspannen wijze tot de kern van problemen en vraagstukken te komen. Uiteraard gaan we ook aan de tafel zitten met een kop koffie of thee en bekijk ik samen met de cliënt welke methoden we gaan inzetten.” Deze variëren van wandel coaching , ademwerk, zelfzorg rituelen, dromen visualiseren en bewust naar voren te treden. Ook werkt Delport veelal met haar intuïtie, maar wel daadkrachtig, nuchter en oplossingsgericht.

Vrouwen aan de top

“Vrouwen aan de top werken vaak op de mannelijke en zakelijke harde manier. Dit is niet fout. Maar als vrouwen hun kwetsbaarheid te durven omarmen en hun intuïtie leren te volgen en op deze manier hun leiderschapskwaliteiten kunnen aanboren dan kunnen zij krachtig -vanuit de eigen kern-de zaken en de wereld tegemoet treden!”

Kennismaken 

Kennismaken met Michelle Delport? Naast haar Business coaching sessies zet Delport zich ook in als vrijwillig adviseur voor het Ondernemersklankbord Den Haag en geeft ze coaching sessies voor moeders die zich even willen ontspannen. Dit allemaal op een laagdrempelige manier. Alle moeders zijn hier welkom, je hoeft geen leidinggevende of ZZP’er te zijn. 

Aanmelden 

Zie voor meer informatie en aanmelden voor het coaching programma de website michelledelportcoach.com