Monnickendam pakt titels NK Indoor Touwtrekken

Sport
Touwtrekvereniging Monnickendam veroverde diverse titels bij het NK Indoor Touwtrekken.
Touwtrekvereniging Monnickendam veroverde diverse titels bij het NK Indoor Touwtrekken. (Foto: aangeleverd)

MONNICKENDAM - Touwtrekvereniging Monnickendam liet van zich horen tijdens het Nederlands Kampioenschap Indoor Touwtrekken door het veroveren van verschillende titels. De vereniging, die zich momenteel voorbereidt op het Wereldkampioenschap Indoor Touwtrekken in Helsingborg, Zweden, van 6 tot en met 12 februari, heeft op de touwtrekmatten laten zien dat ze klaar zijn voor internationale concurrentie.

De dames van Monnickendam in de 420kg klasse schitterden op het nationale podium, waar ze de titel opeisten en daarmee revanche namen voor hun tweede plaats van vorig jaar. Destijds moesten ze de eer laten aan de Friese dames, maar dit keer stonden ze bovenaan het podium, terwijl de Friese concurrentie genoegen moest nemen met de tweede plaats. De 5 Waterlandse dames werden versterkt met leentrekker Esther Uittenbogaard van Touwtrekvereniging de Watermannen. Opvallend is dat de dames van Monnickendam afgelopen jaar ook al de Nederlandse titel wisten binnen te trekken op het NK Outdoor touwtrekken wat op gras gehouden wordt.


De heren van Monnickendam kenden een wisselend toernooi. Na een teleurstellende 5e plaats in de 640kg klasse herpakten ze zich in de zware heren klasse tot 680kg. Zij wisten zich met moeite te kwalificeren voor de kruisfinales door als vierde uit de poulefase te komen. Daar stonden ze tegenover de favoriet Bartlehiem, die in de poulefase oppermachtig leek. Na een intense strijd en een beslissende derde trek verzekerden de heren van Monnickendam zich van een plek in de finale. In de eindstrijd troffen ze het sterke It Heidenskip en wisten de Monnickendammers overtuigend te winnen, waarmee ze hun titel prolongeerden.


In de mix 580kg klasse kwamen de dames en heren van Monnickendam net tekort voor het goud en moesten ze genoegen nemen met de zilveren medaille.

Met deze fantastische resultaten kijkt de Waterlandse touwtrekvereniging uit naar het Wereldkampioenschap Indoor Touwtrekken in Helsingborg, Zweden, over twee weken. Ze hopen daar dezelfde indrukwekkende prestaties neer te zetten op het wereldtoneel van touwtrekken.

Kampioenen

Dames 420: Kim Boogaard, Jose Verbeek, Sharonne Dekker, Brenda van Zanten, Anne Vrolijk, Esther Uittenbogaard (Touwtrekvereniging Watermannen).

Heren 680: Jacob Schouten, Michel Lakenman, Lars Schouten, Tim de Haan, Ruben Heikoop, Erik Verbeek, Peter Bark, Teun Boogaard en Remon Wolfswinkel.