Door brand getroffen ISW Sweelincklaan gaat maandag gewoon weer open

112-nieuws
De brandweer had de brand snel geblust.
De brandweer had de brand snel geblust. (Foto: Regio15)

Leerlingen van het ISW Sweelincklaan in ’s-Gravenzande kunnen maandag 6 maart weer gewoon naar school. Wel blijven de kantine en de aula gesloten.

Op 1 maart ontstond brand bij het uitvoeren van werkzaamheden aan het dak van de ’s-Gravenzandse school. Door adequaat handelen was de brandweer spoedig ter plaatse en is de brand snel geblust.

“We zijn dankbaar dat er geen sprake is van persoonlijk letsel. Helaas heeft de aula, die net juist zo mooi was opgeknapt, door de brand, rookontwikkeling en het blussen veel schade opgelopen. Wel lijkt het er gelukkig op dat het onderwijsproces aanstaande maandag 6 maart gewoon door kan gaan,” aldus Anja van Rhijn, locatiedirecteur bij ISW Sweelincklaan. Wel zullen de leerlingen hun pauze op andere plekken in de school moeten houden.

Direct na het blussen van de brand is gestart met het regendicht maken van het gehavende dak van de school. Daarna begint het opruimen en schoonmaken. Naar verwachting is de school na de krokusvakantie weer open, alleen is er geen mogelijkheid tot het gebruiken van de aula en de kantine. Leerlingen hebben op andere plekken in de school hun pauzemomenten.

Alle medewerkers, leerlingen en hun ouders worden door de school hierover geïnformeerd.