Last van roekeloze speedboten: ‘Al veel jonge eendjes doodgevaren’

112-nieuws
Foto van jonge meerkoeten ter illustratie.
Foto van jonge meerkoeten ter illustratie. (Foto: Wikipedia)

Onlangs is er, naar aanleiding van meldingen over overlast, een boot in beslag genomen door de politie in het gebied Westland/Midden-Delfland. Dat meldde Politie Basisteam Westland vrijdag 2 juni op Facebook. Op het bericht, dat meer dan 150 likes krijgt, wordt wisselend gereageerd.

Veel Facebookgebruikers vinden het een terechte maatregel. Het gedrag van de bestuurders van de boot lijkt berucht te zijn en niet alleen gevaarlijk voor andere mensen op het water, maar ook voor de dieren in de vaart: zo zouden er volgens iemand in de buurt van de Plas van Allewinden al veel jonge eendjes door het wangedrag doodgevaren zijn. Dit is overigens niet officieel bevestigd. Verder getuigt een ander ervan dat er bootjes zijn die herhaaldelijk tegen de kade stuiteren, waarvan deze kapot gaat. 


Overdreven?

Ook elders wordt er overlast ondervonden van met name jongeren die met speedboten te hard over het water scheuren. Het zijn er een paar die het verpesten voor de normale vaarders, relativeert iemand. Rustig kanoën is er hierdoor niet altijd meer bij. Eén reageerder vindt de inbeslagname van de boot overdreven. Of de straf zin heeft, wordt ook in twijfel getroffen: “Pappie koopt toch wel een nieuwe”, schrijft een scepticus.