Opnieuw cameratoezicht in Prins Clausstraat na tweede aanslag

112-nieuws
Burgemeester Bouke Arends maakt zich zorgen om de veiligheid en leefbaarheid in de Wateringse buurt.
Burgemeester Bouke Arends maakt zich zorgen om de veiligheid en leefbaarheid in de Wateringse buurt. (Foto: Thierry Schut)

Voor de tweede keer in nog geen twee maanden tijd vond er vannacht - in de nacht van 29 op 30 november - een explosie plaats bij dezelfde woning in de Prins Clausstraat in Wateringen. Hierbij knalden meerdere ruiten eruit. Sommige media spreken over een aanslag. Burgemeester Bouke Arends treft opnieuw maatregelen.

De eerste explosie bij de woning in de Prins Clausstraat vond plaats in de nacht van 5 op 6 oktober. In opdracht van de burgemeester werd er hierop een camera opgehangen in de straat, voor de periode van een maand. Omdat de rust daarna teruggekeerd leek, werd de camera weer weggehaald. “Cameratoezicht kan alleen worden toegepast als dat nodig is om de openbare orde te handhaven”, licht de gemeente toe.

Zorgen

Dat er nu opnieuw een - zware - explosie bij de woning heeft plaatsgevonden baart de burgemeester ernstige zorgen, zo liet hij donderdagmiddag middels een brief aan bewoners weten. De incidenten tasten volgens Arends “de veiligheid en leefbaarheid in de buurt” aan. 

Naast het cameratoezicht treft de burgemeester nog een maatregel: de woning wordt voor een periode van drie maanden gesloten.

Getuigen

Het strafrechtelijk onderzoek is in volle gang. De politie roept inwoners op te bellen met 0900-8844 als zij iets hebben gezien of gehoord van de explosie, camerabeelden bij hun woning/auto hebben waarop iets te zien is of een verdachte situatie signaleren. Melden via Meld Misdaad Anoniem kan ook (tel. 0800-7000).