SenseNL verlengt partnerschap met Tomatoworld

Algemeen
Winelis Kavelaars (algemeen directeur SenseNL) en Miranda van den Ende (directrice Tomatoworld).
Winelis Kavelaars (algemeen directeur SenseNL) en Miranda van den Ende (directrice Tomatoworld). (Foto: PR)

Afgelopen jaar was SenseNL al partner van Tomatoworld. Zij zijn nog volop in de startup fase, maar willen het partnerschap met Tomatoworld zeker verlengen. Op 19 september tekende Winelis Kavelaars, algemeen directeur bij SenseNL in het bijzijn van Miranda van den Ende, directeur van Tomatoworld de verlenging van het partnercontract met Tomatoworld, waar bezoekers een indruk krijgen van de grote waarde van de Nederlandse glastuinbouw. Kennis en innovaties kunnen bijdragen aan oplossingen voor het wereldwijde wereldvoedselvraagstuk en partners zijn daarbij heel belangrijk voor Tomatoworld. Niet alleen voor een financiële ondersteuning maar ook omdat partners hun kennis en de nieuwste ontwikkelingen met de binnen- en buitenlandse bezoekers kunnen delen.

Voor SenseNL betekent een partnerschap met Tomatoworld, de mogelijkheid om haar producten in de praktijk te testen, in een daadwerkelijke en reële omgeving, maar ook om in contact te komen met andere partners in de glastuinbouw om kennis en ervaringen te delen.

Bij Tomatoworld worden 40 verschillende tomatenrassen geteeld volgens de duurzame Nederlandse productiemethode. In de high tech demonstratiekas, ook wel Fieldlab genoemd, wordt de teelt aangestuurd door geavanceerde apparatuur. Om de gewasgezondheid en productie te optimaliseren wordt 24/7 data verzameld via de klimaatcomputer, sensoren en camera’s. Diverse bezoekers komen jaarlijks een kijkje nemen bij Tomatoworld en de verschillende rassen proeven. Rondleidingen bij Tomatoworld zijn te boeken via tomatoworld.nl.