Nieuwe leden Raad van Toezicht Westland Cultuurweb

Algemeen
De huidige raad van toezicht van Westland Cultuurweb.
De huidige raad van toezicht van Westland Cultuurweb. (Foto: PR)

Westland Cultuurweb verwelkomde op 23 januari drie nieuwe leden in haar Raad van Toezicht: Frédérique van Steekelenburg-van der Stelt, Edith Janssen en Quinten-Faust Rijnja. Zij vervullen de plekken die zijn vrijgekomen door wisselingen in de samenstelling van de raad. Sylvia Wiegers en voorzitter Steffie Michels verlaten de raad na 8 en 10 jaar enthousiaste inzet.

De Raad van Toezicht (RvT) is het toezichthoudende orgaan van Westland Cultuurweb. De RvT-leden zien toe op het beleid van de directeur-bestuurder en op de algemene gang van zaken van de netwerkorganisatie. Met de komst van de nieuwe leden is de raad uitgebreid naar 6 leden. Samen brengen ze jaren ervaring mee uit de culturele en creatieve sector; Frédérique van Steekelenburg-van der Stelt is directeur van het Mariniersmuseum, Edith Janssen is manager cultuur bij Hart en Quinten-Faust Rijnja omschrijft zichzelf als ‘facilitator’, maar is ook eigenaar van www.anderemanier.nl, theatermaker, opleidingsmanager, profnar, coach en presentator.

“Een sterke Raad van Toezicht is van grote waarde voor Cultuurweb,” vertelt Ilona Rozenboom, directeur-bestuurder. “Voor goed toezicht op de directie en het gevoerde beleid, en zeker ook om onze impact verder te verbreden en verdiepen. Met Edith, Quinten en Frédérique wordt de raad verrijkt met drie culturele experts met veel bagage in de cultuursector. Een prachtige aanvulling op de bestuurlijke en financiële kennis die onze Raad van Toezicht al in huis heeft. Ik zie uit naar een mooie samenwerking die vele jaren mag gaan duren.”

De vertrekkende RvT-leden Sylvia Wiegers en Steffie Michels zijn tijdens de bijeenkomst op 23 januari in het zonnetje gezet en bedankt voor hun jarenlange inzet door de nieuwe voorzitter Eric Borggreve.