Vernieuwde bibliotheek Wateringen feestelijk geopend

Algemeen
Wethouder Barend Rombout en directeur Renske van Kooij openen de vernieuwde bibliotheek in Wateringen.
Wethouder Barend Rombout en directeur Renske van Kooij openen de vernieuwde bibliotheek in Wateringen. (Foto: Thierry Schut )

Op donderdag 26 januari is Bibliotheek Watering officieel geopend door wethouder Barend Rombout en directeur Renske van Kooij. Het feest werd opgeluisterd door een act van de literaire band BOYBAND, bestaande uit vijf schrijvers, dichters, muzikanten en tekenaars.

Op zaterdag 28 januari was het open dag in Bibliotheek Wateringen. Er was muziek van Komfort & Joy, Dennis Koopman heeft gedichten voorgedragen en er was een extra BoekStart voor de kleintjes. Kinderen konden deelnemen aan een speurtocht en binnenlopen bij het BiebLab. Tijdens de open dag kon men ook ervaren hoe het is op laaggeletterd te zijn of de taal niet goed te kennen doormiddel van een speciaal ontwikkeld spel met een Escapekoffer en een Digi-taaltest. De actie van de dag ‘All you can read!’ trok heel veel belangstelling. Meer dan 1000 bezoekers waren deze dag in Wateringen om de bibliotheek te bewonderen en te genieten van alle activiteiten.

Bibliotheek Wateringen kreeg het afgelopen jaar een flinke opknapbeurt. Sinds eind november is de bibliotheek terug op haar vaste stek aan de Dorpskade 3. Reden voor Bibliotheek Westland om dit in het nieuwe jaar op een feestelijke manier te vieren met bezoekers en partners.