Vrijwilligersmarkt in De Tuinen

Algemeen
Tijdens de vrijwilligersmarkt geldt: 'meedoen is goud'.
Tijdens de vrijwilligersmarkt geldt: 'meedoen is goud'. (Foto: PR)

Gezocht: Enthousiastelingen die het verschil willen maken. Mensen die écht iets voor anderen willen betekenen of zichzelf willen ontwikkelen. Op de Vrijwilligersmarkt in winkelcentrum De Tuinen in Naaldwijk kunnen bezoekers komende woensdag ontdekken bij welke maatschappelijke organisatie zij hun kennis en talenten kunnen inzetten.

Tientallen non-profitorganisaties zijn op woensdag 5 april van 11.30 uur tot 14.00 uur aanwezig om te laten zien wat ze te bieden hebben. Een uitgelezen gelegenheid voor eenieder om zich te oriënteren op mogelijkheden binnen vrijwilligerswerk. Bezoekers worden bovendien getrakteerd op een goodiebag, zolang de voorraad. En ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten.

“Vrijwilligerswerk is er voor iedereen”, zegt Rianne Hofland van Vitis Welzijn - Vrijwillige Inzet. “Voor mensen met weinig tijd of juist met zeeën van tijd, voor jonge en oude mensen, voor mensen met of zonder beperking, voor mensen die willen (re)integreren of die hun vrije tijd prettig en zinvol willen vullen. Vrijwilliger zijn is leuk, je leert ervan, je ontmoet nieuwe mensen én je helpt er anderen mee. Ontdek het zelf en bezoek de Vrijwilligersmarkt!”

Dat vrijwilligerswerk verrijkt, beaamt ook Hans Staal (72) uit Wateringen. Sinds vorig jaar is hij vrijwilliger bij Westland Natuur en Techniekweb (WNTweb), waar hij meewerkt aan het uitvoeren van projectonderwijs. Een functie die hij overhield aan zijn bezoek aan de vrijwilligersmarkt in 2022. “Drie jaar geleden ben ik naar Wateringen verhuisd. De vrijwilligersmarkt was voor mij een mooie kans om kennis te maken met het Westlandse verenigingsleven. Een sociaal netwerk opbouwen en mij verder bekend maken in Westland, waren voor mij de belangrijkste redenen om de stap naar vrijwilligerswerk te maken.”

In zijn werkzame leven gaf Hans vaak trainingen. “Ik had dus al ervaring met het staan voor groepen. Wat WNTweb beoogt, spreekt mij erg aan. Daar komt bij dat ik het erg leuk vind om met scholieren met natuur en techniek aan de slag te gaan.”

Kijk voor meer informatie op www.westlandvoorelkaar.nl.